mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label pasar tani. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label pasar tani. Papar semua catatan

Khamis, 19 November 2015

Sate Ikan @Pasar Tani Taman Nusantara 20151119

Sate Ikan @Pasar Tani Taman Nusantara 20151119

Sate Ikan @Pasar Tani Taman Nusantara 20151119. Ini hari ada dua gerai baru yang aku detect. Selain Uncle Bob Fried Chicken, yang mama pun terkejut nengok drumstick beso aku beli untuk ziqri; sate ikan ni satu kelainan la kan. Rasa dia. OK ler. Dah buka baru aku rasa. Tokleh lawan rasa masa panas panas la kan. Tapi quite OK la. Kalau balik baling memang aku cari ja mender alah ni.

Khamis, 13 Ogos 2015

Char Koey Teow Coconut Shake Pasar Tani Taman Nusantara


Char Koey Teow Coconut Shake Pasar Tani Taman Nusantara. Lama tak pekena. Adik Inaz yang bebetul nak sangat tadi. OK ler kot. Sepanjang puasa diaorang tutup. Layan ajer ler. Char Koey Teow Kerang for RM4.50 each dan Coconut Shake for RM2.50 each. Masyukkk!!!

Rabu, 15 Julai 2015

Back to nature 2015 : pasar tani getaway


Back to nature 2015 : pasar tani getaway. Hari rabu, hari pasar tani. Apo laieee. Soranggg... Sebelum balik rumah, alang-alang dah tiba sini dulu, sebab aku lalu ikut jalan dalam; teruih saja singgah. Orang kemain ramainya. Al maklumlah. Nak beraya. Semua pakat balik, dan semua pakat takmau lepas peluang. Layan aje le.

Ahad, 28 September 2014

Edisi Purba : Yok ke pasar tani gelang patah


Edisi Purba : Yok ke pasar tani gelang patah. Sesaja jenjalan ke sini. suatu ketika dahulu. Sekarang dah tok leh gi lagi dah. Pasal ahad hari bekerja. Tinggal kenangan aje la.

Isnin, 12 Ogos 2013

Back to nature 2013 - Day 3 : Pasar Tani Baling


Back to nature 2013 - Day 3 : Pasar Tani Baling. Hari Rabu, hari last sebelum raya. Penuh orang kat baling. Beli persiapan terakhir. Kami pun turut sama. Biasa la. Hari Rabu memang hari ke pekan baling. Read on...

Rabu, 5 Jun 2013

Jom gi beli tudung di Pasar Tani Baling


Jom gi beli tudung di Pasar Tani Baling. Tempat biasa dan mungkin boleh jadi habitat terus la bagi kami kot kat baling ni. asal rabu ada kat sini. asal ada kat sini hari rabu. tak tau la apa nak jadi. dulu, benda pertama cari, mesti tudung. la ni pun masih cari tudung lagi. pasal dah tau tudung fareeda, boleh la aku cakap pasal tudung fareeda. dulu tengok ja tudung layer layer ntah apa apa ntah. camtu pun orang suka kan. la ni baru tau nama dia. kat sini berlambak pesen tiru style cenggitu. senget ka, kaler pelek ka, tak sampai setended ka; ada orang kat sini heran. Tak pun. yang penting kaler kaler kan. ahahaha... ada tokei coach kutuk orang pakai coach celup. tak pun.. kui kui kui... read on

Khamis, 30 Mei 2013

Jengjalan Pasar Tani Taman Nusantara


Jengjalan Pasar Tani Taman Nusantara. Cam biasa la. Khamis. Merayap. Char Koey Teow. Ayam Goreng. Ice Blended Mango taruk ais krim. Perkara biasa setiap Khamis. Balik, beli sayur sikit, ubi, nenas. Ikan dah habis la pulak yang diingini. Lain kali lah

Ahad, 24 Februari 2013

Seharian di Baling

Lama tul entry ni dok bersarang lam blogger. Tak post post jugak. Hari ni pun paksa diri untuk menulih dan tekan butang post pasai pekan rabu minggu lepaih kat baling. hahaha... tu yang dok kata dah lama bersarang lam blogger. tinggai nak tekn butang post ja.

So, rabu lepas pakat keluaq pi pekan rabu macam biasa la. ni ja hari yang ada untuk aku enjoy kat baling. khamihnya dah mula nak sibuk kat aloq setaq dah.

Seharian di Baling

Macam besa, gambaq gunung belakang rumah aku memang tak lepaih dari lensa kamera henpon aku nih. Tapi sesambil tu ambik gak gambaq rumah aku ni.

Seharian di Baling

Khamis, 21 Jun 2012

Pasar Tani Taman Nusa Perintis

mknace unlimited™ | Pasar tani taman nusantara sup daging
Tak lupa beli sup daging
Setel jajan, setel kek, hantar balik rumah dulu. Kalau terus gi pasar tani ni kang, habis la pulak kek tu berpanas lam keter masa parking nanti. Dah sampai rumah, dah tentu la kebudak nak ngikut sekali. Dah jadi keretapi berjalan kat pasar tani. Tu yang best tu. Pantang nampak, mintak. Nampak Chakui mintak, nampak moktan mintak. Serba serbi nak la. Kalau makan tak pa la jugak. Ni mintak setakat nak jamah pastu dah tak nak. Aiiyooo...



Via Blogger PC Edisen

Enjoice...Sharing is power!!!
mknace unlimited™ | The Colours of Life

mknace unlimited™ | Pasar tani taman nusantara suasana
Jom meronda
mknace unlimited™ | Pasar tani taman nusantara suasana
duduyi kata ziqri
mknace unlimited™ | Pasar tani taman nusantara suasana
mee kawah
mknace unlimited™ | Pasar tani taman nusantara suasana
chakoi
mknace unlimited™ | Pasar tani taman nusantara suasana
tu kebudak aku yang punya, ais blend mango
mknace unlimited™ | Pasar tani taman nusantara suasana
beremut beli ais blend
mknace unlimited™ | Pasar tani taman nusantara suasana
dah makin ramai
mknace unlimited™ | Pasar tani taman nusantara suasana
nasi ambeng
mknace unlimited™ | Pasar tani taman nusantara suasana
Tak lupa beli char koey teow
mknace unlimited™ | Pasar tani taman nusantara suasana
Ziqri dah nak balik ni bah

Khamis, 10 Mei 2012

Pasar Tani Taman Nusantara

Masa balik singgah pasar tani jap. Nak beli char koey teow untuk the balqis. Pasar tani ni letaknya di taman nusantara, gelang patah; setiap hari Khamis dari petang sampai kul 9 malam tak silap.



Dah nama pun pasar tani, banyak la hasil tani kat sini. Tapi aku just nak beli makanan jer...



Pilih jangan tak pilih
 



Ni la target aku kat sini. Beli dua bungkus. Balik. Malas nak beli sup cam biasa sebab perut aku tersangat la penuh.



Posted via Blogger PC edisen


Khamis, 9 Disember 2010

Asyraf : Pasar Tani Baling, Kedah

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Tarikh : 8 Disember 2010
Masa : 9.23 pagi
Tempat : Pasar Besar Baling
Mood : Habisla semua kena capture hari ni

Pagi ni memang dah target untuk pergi berbelanja kat sini sebenarnya. Kalau semalam tak cuti, memang tarak harapan la nak berbelanja kat sini pasal perjalanan atas jalan tu memang akan makan masa sehari.

Sampai ja kat situ, target utama adalah kedai tudung. Ni lah kedai tumpuan semua wanita di sini. Ni la sesi paling lama setakat yang pernah aku gi sini, tetambah pulak bawak haiza sekali.. Perghhh.. toksah cakap.. habis semua diangkutnya..

Pastu, banyak lagi la kedai yang menjadi serbuan kami kat sini. Klik cerita penuh untuk detail>>>



©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Ziqri ja yang boleh ikut.. kakak kakak duduk rumah haaa

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Jangan nakal nakal tau dok kat rumah ya

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Kalau tak nakal nanti ziqri suruh abah beli layang layang , petang ni kakak boleh main

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Dah sampai dah.. mula mulaingat nak parking tepi jalan ja, tapi better aku parking kat depan dewan tun razak ja

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Dah sampai dah haa

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Ambik beberapa snap picas, ada sorang uncle tanya aku pasal kamera aku nih.. katanya dia pun bekas photog dulu..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Beli buah pelam potong dulu.. tak setting sangat kamera masa ni. Ziqri pun tengah melembikkan badan dia dalam dukungan aku

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Mula menapak ke kedai tudung, sapa depan mata memang kena snap la jawabnya

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Jual kurma dan manisan dari arab..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Dah sampai.. orang tak ramai lagi, boleh memilih sepuas hati nih

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Sesi memilih tudung pun bermula

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Tak kira dah.. semua tempat dimasuknya..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Haiza dah berkenan sangat ngan tudung ni dah

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Sesi bertambah hangat

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Aikk.. dah take over tempat jurujual ka

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Jurujual pun dah tak berani tegur dah

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Boring punya pasal aku ronda satu pasar tani ngan ziqri kat tangan kiri, kamera kat tangan kanan

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Kawasan juai ikan pun aku gi nyibuk.. amik gambo la, belinya tak..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Astaghfirullah.. tak habih milih lagi tu

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Leh senyum lak tu.. orang dah mula bersesak dah ha

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Tak habis lagi tu

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Dok lepak dengar ceramah lagi baguih.. setiap rabu pagi memang ada ceramah kat sini..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Jumpa tudung budak la pulak

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Habih semua diborongnya.. bukan senang nak jumpa tudung putih budak sekolah nih

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Alang alang dah jumpa.. pilih lagii

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Snap pemandangan membelakangkan gunung baling lagiii baguih dok ada

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Sesi kira harga tudung.. tak tau dah kali keberapa

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Siap boleh mintak kurang balik untuk yang dah bayar tadi

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Orang memang dah ramai tak hingat dah

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Beli belasyan sama cili padi la pulak

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Ente mau ambik banyak.. RM3 sebuku tinggal RM2 sahaja ana kasi lah

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Belasyan RM20 cili padi RM4.. ini namanya menketedarah sambal belasyan ni

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Dah setel bab belasyan ya

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Sekaran.. kita beli itu blink blink la pulak.. mau kasi cantik itu tudung lah. Aku pun beli itu jam tangan digital kasi sama iqa, inaz dan batun

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Mau beli parang? cangkul? pisau? semua ada sini..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Sempat lagi posing dengan itu parang daa..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Tak beli apa pun kat sini, saja dok tanya pasal pam

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Beli kasut la pulak

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Mama pun beli selipar jugak

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Akhirnya.. dapat jugak mama beli set mekap memain untuk iqa dan inaz. aku pun beli dompet baru kat sini

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Beli ikan bilis nak buat sambal goreng nanti

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Macam tak cukup nih

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Sementara tu aku lepak sini dulu la

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Tengah dok skodeng, ada la pulak sebijik motor siap buat u-turn depan aku.. bengong tul la..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Kelihatan mam nun jauh kat sana, ntah apa lagi dibelinya

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Sesambil tu aku dok meninjau kedai apa lagi yang ada

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Beli layang layang dulu kat apek nih

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Tengok baju la pulak

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Last sebelum balik.. memula beli dua bijik, bawak ke empat bijik.. last last.. enam bijik.. perghhh... tapi memang bukan senang nak jumpa bantal kekabu kan.. yang murah la i mean..

Enjoice...Sharing is power!!!