mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label travel. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label travel. Papar semua catatan

Rabu, 11 Jun 2014

Jelajah Lungsuri Akar 2014 - Enjoying the nature : fourth day full report

Jelajah Lungsuri Akar 2014 - Enjoying the nature : fourth day full report. Penuh jadual berjalan aje tiga hari, so; hari keempat kita enjoy kat kampung aje terlebih dahulu. Lepak lepak layan bendang, layan rambutan, layan mempelam, layan berbasikal keliling kampung, layan segala layan lah. Read on...

suka la kat kampung nih. bebas segala!

Jumaat, 13 Disember 2013

Alhamdulillah

Selamat tiba. Jam 1 pagi.


Sent from Samsung Mobile

Ahad, 12 September 2010

Selamat tiba ke bumi Gelang Patah

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Tarikh : 11 September 2010
Masa : 9.45 malam
Tempat : Rumah den
Mood : Penat.. nak tido

Alhamdulillah.. Dah selamat tiba ke bumi gelang patah ni. Penat hari ni. Dengan jem nyer.. dengan berenti nyer.. Sampai dah masuk johor, traffic pun dah mula slow down.. Huhuhuhu.. Dah.. Aku nak tido. Penat. Kalau nengok info dari GPS aku.. Total travelling time jer lagi 5 minit cukup 10 jam dimana masa rehat jer dekat dekat dua jam. Pergghhh.. Total travelling km dah 740.5km.. Waaaa... sangat jauh rupanya aku travel cuti nih..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

Enjoice...Sharing is power!!!

Isnin, 29 Jun 2009

Taman Merdeka Johor



Hari ni kaau ikut nak gi Tebrau City nengok wayang, tapi atuk dah kasi la pulak DVD Transformer 2, so tunggu minggu depan jer la for Ice Age 3. Pastu mama terus suggest pi makan kat JB Katering. So, apa tunggu lagi; off we go to Taman Merdeka...

PhotobucketDalam kereta, iqa senyap jer. Adik dia siap terlelap lagi. Sampai jer Taman Merdeka terus Iqa meluru keluar. Pening kepala rupanya. Nak muntah la tu.

Pastu kitaorang terus jer pergi JB Katering sebelah tu jer. Boleh tahan la. Harga yang diberi RM12 sorang. Iqa kena RM7 jer. Adik free. So, makan jer ler selagi mampu kan. Aku makan nasi beriani jer, pastu makan rojak, pastu makan mee rebus, pastu makan kuih, pastu makan ayam, pastu perabis ais krim iqa ngan adik yang tak abis.

Photobucket
Photobucket

Pas makan terus mama ajak masuk taman merdeka. Kitaorang asyik dok nengok dari luar jer. Hari ni memng nak masuk dalam. Nak nengok apa yang ada kan.

Photobucket
Photobucket Photobucket

Rupanya banyak jugak benda lam ni. Dan aku baru tahu sebab apa dinamakan Taman Merdeka. Dalam ni dibuat tempat-tempat khas untuk memperingati apa yang terjadi sebelum kita merdeka. Ada tempat Jepun, kominis, dan.. tak tahu lagi la. Aku gi dua tempat ni jer. Yang lain dah tak larat nak jalan dah.

Photobucket
Photobucket Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket

Pas tu terus pergi Jusco Bukit Indah, belanja bulan depan. Lepas beli semua barang dapur, mama ajak naik atas; baju kanak-kanak. Aku ajak iqa ngan adik gi smart. Puas diaorang main sampai tak ingat dunia..

Photobucket
Photobucket

Pastu balik singgah ke tepi sungai beli makan malam ni. Mama nak belanja makan. So order cam biasa. Siakap 3 rasa, tomyam campur dan kailan ikan masin. Sementara menunggu kita minum dulu.. Kitaorang bungkus jer sebab atuk ngan ucu pun dah balik ke rumah.

Photobucket
Photobucket
Photobucket

Slideshow