mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label danga city mall. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label danga city mall. Papar semua catatan

Ahad, 21 Jun 2015

Sesi mengurut @Saujana Herbs, Danga City Mall, Johor Bahru


Sesi mengurut @Saujana Herbs, Danga City Mall, Johor Bahru. Sebenarnya dah lama aku nak gi sini. Dah banyak kali dah. Sekali tadi masa lunch. Alang alang aku dah sampai Danga City Mall. Dah setel apa yang nak dicari, dalam lif masa nak keluar sempat tukar fikiran. Masuk aje lah. Kalau tak jalan, baru kita fikir pasal MRI. So, masuklah aku ke Saujana Herbs ni. Tanya pasal urut dia kasi RM45 for 30 minit. OK lah kot kan. Kira lebih kurang jam 1.50pm setel la. Tu fikiran awal aku ler. Sekali masa nak urut, pasal aku kata aku tak pernah urut selama ni; dia kasi bukak darah dulu katanya. 3 point, buku lali, lutut dan paha. Baru sampai kat lutut aku dah mula rasa kenoning cam nak pitam. Tak tau la pasal puasa ke, pasal apa. But memang real punya. Dia terus tumpu pada bahagian kepala aku. Kasi lancar balik, recover and what so ever. Last last tertarik sampai jam 2.30pm. Adoi laa.. Memang pasni tak berani aku nak pergi waktu lunch cenggini. Mana la aku nak target benda benda lain yang maybe akan drag. Memang aku sendiri pun tak sangka akan jadi cenggitu. Huiyooo... Really la. Tapi memang sedap sikit la kaki aku. Dia kata memang ada masalah sikit ngan saraf aku. Patut buat full body. Ni pun dah agak sedap ni. Full body around 2 jam. Better amik hari cuti la. Kang jadi cenggini lagi naya wooo... Tapi balik ja tadi. Aku rasa sangat penat. Tak pernah rasa penat cenggini nih. Tido...zzz.zz.zz... Kita set nanti bila pulak aku nak rasa full body, and of coz.. hari cuti la. ekekeke.

Isnin, 1 Jun 2015

The Big Bad Wolf Book Sale Johor 2015


The Big Bad Wolf Book Sale Johor 2015. Makanya. Sesi riki riki bermula masa lunch tengahari tadi. Alang alang ada orang nak teman. Apa lagi. Belasah ajer ler. Bertempat di Expo@Danga City Mall dari 28 Mei sampai la ke 7 Jun. Apa yang best? Kali ni ada malay books la pulops. Cam best kan. Banyak buku genre iqa tadi aku nengok.

Jumaat, 12 Disember 2014

Jenjalan cari kelengkapan


Jenjalan cari kelengkapan. Banyak benda nak cari lagi. Mama ngan kelengkapan diri nak bersalin, kebudaks ngan kelengkapan sekolah yang belen. Apapun lepak selera johor cari makan dulu. Yang tak best, banyak kedai tutup maaa... apa yang ada ajer la. Pastu gerak ke danga. Sekali dah abis promosi metrojaya ituhari. Banyak beg yang tak diperkenan. Last last gerak ke kip mart. Sempat semayang jemaat kat tampoi utama.

Khamis, 5 Disember 2013

Ipad air tuh

Ipad air tuh. Perghhh... hari ni dah kuar ipad air. Harga leh tahan. 16Gb wifi dapat RM1599 kat ATR. Layan jap sama si Angel nih. Yang ni khas untuk si kecik baju hijo tu. Untung kebudak sekarang nooo...

Selasa, 28 Mei 2013

The Big Bad Wolf Book Sale Johor 2013 Again...


The Big Bad Wolf Book Sale Johor 2013 Again... dan dalam masa... tak sampai dopopatjam gara-gara adik inaz tak puas hati buku dia sikit kalau nak banding ngan buku kakak dia dan adik ziqri dia. Huhuhu... layan ajer la. Waktu rehat amik diaorang. Bawak semua buku homework sekali. Siapkan lam bilik aku kat opis. So, petang ni aku wat kerja berteman. Ramai bodyguard bak kata ramai orang yang aku jumpa. OK ler tu. Aku setel kije, diaorang pun setel kije. Habis ja waktu kije, terus gerak ke danga city mall.. Yihuuu...

Isnin, 27 Mei 2013

The Big Bad Wolf Book Sale Johor 2013


The Big Bad Wolf Book Sale Johor 2013. Semalam aku dah janji dengan kebudak untuk ke danga city mall. tapi pasal habih penuh kereta sebab borong susu kat mydin semalam, dan si ziqri pun dah buat hal tahap gilosss nyer.. big bad wolf ditunda ke hari ini. Balik ja kije, kebudak dah bersiap. Langsung keluar. Hala ke danga city mall. Book sale ni bermula jemaat lepas dan akan berlangsung sampai ahad depan, 2 jun. So, don't miss it. Bukan senang nak dapat buku berkualiti pada harga lelong cenggini. ni pun, esok aku akan gi sana lagi sebab si inaz tak puas hati, buku dia dua buah ja berbanding kakak dan ziqri yang hampir 10 memasing. ayoyoyoyo...

Ahad, 12 Ogos 2012

New Gadget | Cooler Master NotePal C1

mknace unlimited™ | New Gadget | Cooler Master NotePal C1
Cooler master baru
Hari yang sama, masa aku meronda sorang diri, boleh timbul la pulak perasaan tamak haloba; nak nak bila diberi harga diskaun. Dah aku terbeli cooler master nyer pas nih. cuma masalah dia, dia dibuat untuk cover sampai 16 inch punya laptop. Dah jadi sendat la pulak beg aku. nganga jer kemana mana aku gi. Huhuhu

Via Blogger PC Edisen

Enjoice...Sharing is power!!!
mknace unlimited™ | The Colours of Life

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

Dapat tutup, tapi nampak no kesendatannya

Sendat sangat
mknace unlimited™ | New Gadget | Cooler Master NotePal C1
Adoyaaooii... over la..


mknace unlimited™ | New Gadget | Cooler Master NotePal C1
dah kena pakai beg cenggini, cam over penuh dah

Ziqri @ JB Autoshow

mknace unlimited™ | Ziqri @ JB Autoshow
boleh pulak main cak cak tu
Ahad lepas kami merayap ke Danga City Mall. Nak cari baju raya kisahnya. Kakak kakak dia ke Kids Room, macam biasa la. Dia... memula kasi kat mama dia, pasal kakak dia mesti tak leh layan punya bila dalam kids room nanti; tapi ... rupanya, dengan mama dia pun tok leh layan dah. So, ikut aku jer laa... Kami pun merayap la ke jb autoshow.. jeng jantan jantan gitu.. Jom...

Via Blogger PC Edisen

Enjoice...Sharing is power!!!
mknace unlimited™ | The Colours of Life

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

mknace unlimited™ | Ziqri @ JB Autoshow
goku.... suoer saiya gitu..

mknace unlimited™ | Ziqri @ JB Autoshow
cool... bebeso piala diaorang tuh

mknace unlimited™ | Ziqri @ JB Autoshow
Jadi buruk la pulak bila dah tampal bebanyak cenggini...

mknace unlimited™ | Ziqri @ JB Autoshow
iori... I loikkee

mknace unlimited™ | Ziqri @ JB Autoshow
Doraemon pun ada la...

mknace unlimited™ | Ziqri @ JB Autoshow
apasal abah suruh posing sebelah kitty nih, ni mesti sesaja nak bako kakak nih

mknace unlimited™ | Ziqri @ JB Autoshow
Fairlady  yang cool...

Sabtu, 19 Mei 2012

100,000 Belia Tawan Iskandar Malaysia



Himpunan Belia Iskandar Malaysia Johor 2012 akan diadakan pada 17 hingga 20 Mei ini menyasarkan penyertaan 100,000 belia dari seluruh negeri Johor. Program anjuran bersama kerajaan negeri, Jabatan Belia dan Sukan Johor, Pihak Berkuasa Wilayah Pembangunan Iskandar dan Majlis Belia Negeri itu diadakan sempena Sambutan Hari Belia Negara 2012.



Pelbagai program menarik telah disediakan di beberapa lokasi antaranya di Plaza Angsana, Danga City Mall, Dataran Bandaraya, Kompleks Belia dan Sukan serta Johor Premium Outlet, Kulaijaya sebagai menyahut seruan kerajaan untuk menyediakan platform atau ruang kepada para belia di negeri ini menyertai pelbagai aktiviti berfaedah.



Sebanyak 75 aktiviti daripada 13 segmen telah dirancang bersempena program ini termasuk Karnival Belia Islam Malaysia, Karnival Jom Centre, kem sukarelawan, program menanam pokok, sukan permotoran, pertandingan catur.

Dua rekod dalam Malaysia Book of Records akan cuba dicatat melalui persembahan J.Robikton tanpa henti selama 26 jam yang dikendalikan Persatuan J.Robik negeri dan mengumpul 30,000 buah buku di bawah Persatuan Srikandi Johor.



Boleh check out dengan lebih lanjut di Facebook 100,000 Belia Tawan Iskandar Malaysia. Ni salah satu benda menarik yang boleh disertai... Check it out...






Posted via Blogger PC edisen


Sabtu, 24 Disember 2011

Pilih baju




Sibuk nampaknya en ziqri memilih baju buat abah dia. Baju sendiri, ngetest pun nangis. Apa daaa....



^_^ Terbaeekkk!!!!
by mknace
Posted via Blogaway

Sony Ericsson




Hmmm... Akhirnya... Nampaknya memang susah aku nak kuar dari kepompong SE ni. Apa henponnya??? Tunggu....



^_^ Terbaeekkk!!!!
by mknace
Posted via Blogaway

Danga City Mall



Target tak banyak sebenarnya. 2 dah setel, tinggal aku nyer hp jer lagi. Suasana malam ni, kira hidup jugak la. Ada banyak booth bukak.


^_^ Terbaeekkk!!!!
by mknace
Posted via Blogaway

Lavinia Boutique



So, kakak kakak dah setel. Giliran mama dia la pulak. Tempat pilihsn, lavinia. Banyak pilihan, promoter best... Memang terbaeekkk!!!!


^_^ Terbaeekkk!!!!
by mknace
Posted via Blogaway

Kidz Room



Daripada nak ke angsana, tukar plan; langsung ke danga city mall. Iqa apa lagi mintak nak ke kidz room la. Rm10 sorang. Stokin rm3. Siap dapat free sejam. So... Semuanya rm26 untuk 2 orang, 2 jam. Mainan dia lebih berbentuk iq. So... Layannzzz..

Ehem ehem... Boleh la mak bapak gi sopping sakan


^_^ Terbaeekkk!!!!
by mknace
Posted via Blogaway

Sabtu, 4 September 2010

Jom Ronda-Ronda : Ekspo Handphone & Electrical, Danga City Mall

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Tarikh : 4 September 2010
Masa : 11.00 pagi
Tempat : Danga City Mall
Mood : Gitu gitu jer

Target sebenar nak pergi metrojaya, kebetulan ada sales dan nak beli baju baru untuk raya nanti. Sekali ada ekspo barang letrik la pulak. Tapi gi beli dulu apa yang patut kat metrojaya, cadar la, baju iqa ngan inaz, talipinggang iqa ngan inaz.. Pastu baru pergi ekspo nih..

Memang banyak betul barang-barang dengan harga yang dibawah par la. Last-last leh terpaku kat booth panasonic nih. Last kali kedua, terambik la pulak tv lcd viera nih.. Kengkonon lepas ni nak gi angsana, sebab dah beli tv; kena la balik terus. Takkan nak tinggal lam keter la pulak kan.

Klik untuk cerita penuh



©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Kebetulan ada sales kat Metrojaya nih

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Aku suka design kat sini sejak nama dia best world lagi

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Ni amik dari atas

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Jom gi ekspo la pulak

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Banyak giler handphone nyer booth

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Digi nyer booth

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Panasonic

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Sempat lagi snap gambo kat belakang Danga City Mall nih

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Keter-keter pengendali talian mudah alih.. apasal semua avanza huh..

Enjoice...Sharing is power!!!

Sabtu, 7 Ogos 2010

Jom Ronda-Ronda : AI Cafe & Catering, Danga City Mall

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Balik dari pesta buku, mama sibuk ajak gi angsana; nak sopping raya kengkononnya. Aku cakap baik kita gi metrojaya jer. Langsung aku simpan semua buku-buku yang dibeli tadi kat keter. Maam aku suruh tunggu dulu. Leh tahan la sopping kat MJ. Lagipun dah lama aku tak gi MJ. Last masa tahun akhir 90an. Tu pun kat KL sana nu.

Habis jer sopping, gi kat bahagian food court. Carik punya carik sampai gak kat kedai ni. Aku saja nak test dia punya char koey teow. Tapi sayang.. tak best. Kering jer.. tapi lapar punya pasal, habis jugak sepinggan. Yang lain pun sama.. Bagi aku so-so la.. Tak pa la..

Klik untuk cerita penuh



©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

Enjoice...Sharing is power!!!