mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label D60. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label D60. Papar semua catatan

Rabu, 10 Februari 2010

Seharian tanpa kamera

©2010mknaceunlimitedHari ni, seharian; aku berjaya hidup tanpa memegang kamera. Benda yang paling tak suka adalah bila aku tak dapat ambik gambo. Kira hari ni memang menyedihkan. Banyak sangat benda nak buat sampai terlupa nak amik gambo..

Memula, seawal pagi lagi aku dah ada kelas. Pastu ada relief class. So, straight aku tak leh nak amik kamera. Lagipun dari pagi aku dok settle tiket untuk daftar zoom-a budak aku. Settle jer kelas ganti aku terus agih-agihkan tiket-tiket pendaftaran zoom-a. Pastu terus makan pasal masa rehat nanti aku nak uruskan pendaftaran zoom-a bebudak ni.

Settle jer pendaftaran semua, baru aku dapat tarik napas sikit. Masa ni la baru aku dapat haplodkan semua gambo-gambo sukan ke internet. Settle. Pastu usop lak mintak tolong pasal bola zon skudai ni. OK.. terus tolong dia. Print balik semua buku tahun lepas. Pastu pasal pendaftaran aku buat download online jer. Pastu pengurus emel jer balik ke emel sekolah aku. Senang sikit pengurusan semua tu.

Pastu anto iqa gi sekolah agama. Sambung balik hapdet laman web. Sedo-sedo dah jam 3.15. Pi la ambik iqa balik. Pastu sempat singgah kedai beli nasi lemak. Pas makan baring-baring jap. Sedo-sedo dah nak maghrib dah.. Hari ni rekod la buat aku pasal zip bawah beg lowepro aku langsung tak disentuh..

ps : gambo kamera yang digunakan adalah gambo kamera hazim.. tumpang tayang haaa...



Isnin, 20 April 2009

Ucu's new toys - Nikon D60

Photobucket

Sibuk dari itu hari lagi nak beli nikon
Tapi tak dapat-dapat
Last-last semalam berjaya gak paksa aku kuar beli kamera ngan dia

Malam ni kena gak kuar
beli pampers murah kat giant
aku memang tak percaya pampers tu murah
sekali betul
nasib baik susu 456 murah
aku angkut jer sampai 6

Pastu baru berjalan cari kamera ucu
Pueh satu JB merayau cari D80
Memang nasib la
Sedih... tu
Last-last amik D60 jer la
Nak wat camner kan
Pau punya pau okeyler
Ngan aku pun pau strap jugak
Pastu pikir nyer pikir
Aku ni asik pau kedai jer
Pakainyer tak jugak
Aku pakai strap matin tu dari taun 2005
Tak pernah bukak sampai la
Semalam pau strap tu pun aku simpan jer lam dry cabinet
Masa simpan tu sempat nengok hasil pau aku kat kedai2 kamera
Seketoi pun tak pakai
Asik nak pau jer
Dah terbiasa agaknya
Hehehe

Photobucket

Nengok ucu ngan d60 nyer
Jenuh ler nak belajar balik
asik dok pulun d70s aku jer
pening gak kan
kena rebus buku minum air dia ler ni

Yang paling tak best
Tak leh set master kat kamera ni
Nak wat cls kena la pakai cable
Ala.. takpe la
Nanti masa amik job, pakai jer d70s aku tu
Aku tak kisah pakai D60
Small matter la

Photobucket

Nampak apa yang pelik ngan d60 ni
Ha.. lens dia aku kasi kit lens d70s aku
Dari dok berabuk lam dry cabinet tu
baik pakaikan jer kat d60 ni
Aku pun dah jarang pakai
Sejak pakai 17-50 tu
Yang best
Sekarang ni aku nyer 18-70 sudah kuar
Masuk lak si 18-55.. ala kit len d60 tu ler
Welcome to my cabinet
Muhahahaha