mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label famili. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label famili. Papar semua catatan

Rabu, 6 Julai 2016

Aidilfitri 1437H : Our Memory


Aidilfitri 1437H : Our Memory. Selesai semua urusan di rumah, kami mula bergerak ke rumah nenek yang. Pak Busu bawak seguni derian khas untuk dimakan bersama. Layan. Rumah Pak Ngah comes next. Pastu ke rumah Mak Long. Selesai semua baru balik ke rumah. Aku tertidur jap. Krem paha dan rasa sengal kat tumit. Maybe a bit lama berdiri masa solat tadi. Iqa jadi leader keluar beraya ngan kebudaks. Sebelah petangnya pak ngah man sampai. Berborak panjang. Malam. Dah semua balik. Layan Mok Cun lah kami. Yok.

Raya Sepupu Sebaya


Raya Sepupu Sebaya. Seronok raya dua sepupu sebaya ni noo. Ni belum masuk si Iman lagi ni. 3 sepupu ni semua sebaya. Lahir sama tahun. Fiqri la yang paling muda. Bulan 12 baru lahir. Seronok pulak tengok gelagat dua orang ni.

Photoshoot Aidilfitri 2016


Photoshoot Aidilfitri 2016. Makanya, lepas sesi bersalaman kita terus buat sesi photoshoot ni. Memang cabaran besar, cam biasala. Bagi yang ada anak anak kecik la kan. Dua tiga kali itu biasa. Tu pun belum tentu la dapat apa yang dihajati. Hehehehe. Bertabah la.

Ahad, 15 Disember 2013

Edisi purba : Pertandingan mewarna anjuran Kelab Famili Raudhah Nusantara

Edisi purba : Pertandingan mewarna anjuran Kelab Famili Raudhah Nusantara. 9 november lepas iqa dan adik sibuk nak masuk pertandingan ni. Layan aje la. Sekali... masa kebudaks mewarna. Yang parent disajikan dengan ceramah kesihatan under herbalife. Bijak bijak. Tak pasal aku terlibat sama. Tapi. Cam biasa. Dengar aje la.

Selasa, 4 Jun 2013

From Johor to Kedah


From Johor to Kedah. Lepas habis ja meeting petang semalam, terus ke hotel, checkout. Pastu gi makan kat dataran emas dulu sebelum mulakan perjalanan pulang ke kedah. Boleh tahan. Jalan clear, cuma kami yang terlalu banyak berenti. Daripada GPS tulis sampai baling jam 8.45 malam sampai setiap hentian masa berubah, berubah sampaila yang last sekali jam 12.10 tengahmalam. Dan memang kami sampai 12 lebih pun. Borak borak borak. Jam 2 pagi jugak baru semua tidur. Ahahaha... read on...

Rabu, 23 November 2011

Cuti fasa 1

Hmmm... Hari ni bermulalah cuti fasa 1 aku. Masih terfikir-fikir tempat nak bawak kebudak ni jengjalan. Apa pun pagi ni maybe just around skudai jer kot dulu....


Published with Blogger-droid v2.0.1

Ahad, 6 November 2011

Famili gather gather

Pas sembahyang raya tadi, semua pakat kumpul kat umah nek yang. Semal gader gader bak kata orang jawa. Terbaeekkk!!!!


Published with Blogger-droid v2.0.1

Isnin, 22 November 2010

Meet the family

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Tarikh : 21 November 2010
Masa : 2.00 petang
Tempat : Depan umah
Mood : Tunggu pantin dan keter lalu

So, matlamat seterusnya adalah.. sk nong chik. apa pun.. kena nunggu pantin berarak dulu depan umah. Dah setel tu, kena la nunggu keter yang parking 5 minit saja bebetul depan umah. So, apa nak buat. Mari posing posing dulu la. Iqa sibuk nak amik gambo pantin. Sekali terkinja kinja ja depan pantin tu sambil pegang kamera. Apa daa.. Len kali tak payah nak sibuk sibuk amik gambo pantin dah..

Klik untuk cerita penuh



©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Mama bersama kebudak kerol

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Mama sama ziqri

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Lagi sekali

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Mama, abah dan encik ziqri

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Bila kita nak jalan ni abah

Enjoice...Sharing is power!!!

Rabu, 6 Mei 2009

Pasar Malam Gelang Patah

Photobucket

Kalau baca tajuk cam bodo jer kan. Tapi hakikatnya dah lama aku tak gi pasar malam kat sini. Berbeza ngan masa dok kuale dulu. Seminggu dua kali gi paso malam. Sekarang cam cipan jer. Susah no nak kuar berbelanja.

Hari ni maybe Tuhan murahkan rejeki aku. So, rasa lepak jer hari ni. Check lam list to do. Semua dah settle. Sampai jer geylang lam kul 4.30 tengok masih belum masak apa-apa. So rejeki bebudak tu la hari ni.

Lepas balik rumah, aku scan dulu duit-duit syiling + duit singgit. Nak wat ngajo tajuk money esok. Senang sikit. Potong dan tampal jer lam buku. Memula ingat nak suruh bebudak trace, tapi takut tak cantik sangat. Aku scan ngan print jer ler. Lagi kiut kan.

Photobucket

Dah siap sumer, bebudak pun dah siap berkemas dah. OK jom gi pasar malam. Bestnyer. Lama sangat dah tak kuar ngan bebudak ni ke paso malam. Memula ingatkan nak gi beli ayam goreng dulu, tapi mama dah ajak beli kuih dulu. Takut habis. So kita pegi beli kuih dulu la.

Photobucket
Photobucket

Dah tu baru mula merayap ke bawah. Sekali mak ngan ayang singgah kat kedai kasut. Ngan bebudak pun sibuk nak memilih jugak. Suka ati la. Tapi tak beli la kan.

Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket

Pastu baru pergi kedai ayam goreng. Brader tu cakap lagi dua minit siap yang panas punya. OK jom kita beli mee goreng dulu. Iqa sempat lepak kat gerai mee lagi.

Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket

Pastu berpatah balik untuk beli ayam. Beli-beli. Iqa pun sibuk gak nak pilih. Bagi can la dia pilih dia punya sendiri. Satu tu beli asing untuk nenek.

Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket

Sekali pusing belakang nampak lak otak-otak. Otak-otak apa tak tau la. Tapi yang pasti bukan otak-otak gelang patah dah. Adik teringin nak makan. Memang bayak tul dia makan. Sedap la mama, kata dia.

Photobucket
Photobucket

Sebelum balik singgah jap kedai sayur. Bukan senang nak cari cili kampung ni. Kekadang tu sampai kena berebut beli ngan bangla. Depa pun tau yang cili ni sedap. Usya semacam jer kat aku. Sori la. Sapa sampai dulu la kan.

Photobucket
Photobucket

Sebelum balik tu, sementara menunggu mama dok beli getah rambut iqa dan adik, disamping sibuk melayan panggilan tepon dari adik batun yang berada nun jauh di Sarawak sana tu; aku ambik kesempatan lepak jap kat tepi longkang ni. Cam bangla la pulak. Tapi leh tahan enjoynya. Patut diaorang suka lepak. Bukannya aku tak pernah lepak camni, tapi dah tak kena ngan usia la orang kata kan.

Photobucket
Photobucket
Photobucket