mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label kota iskandar. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label kota iskandar. Papar semua catatan

Sabtu, 10 Januari 2015

Jalan jalan cari pasal : Nusajaya Johor


Jalan jalan cari pasal : Nusajaya Johor. Alang alang atuk dan nenek kedah dah ada. Bawak depa jenjalan. Sekitar kawasan nusajaya ja pun. Amik cuti, walau memula pikir nak tak nak. So. Jenjalan la kami Khamis tu. Ngan kota iskandar, ngan puteri harbour. Merata la. Tapi. sebelah pagi aje. Just cuci cuci mata aje. Yok layan...

Ahad, 6 Mei 2012

PERTANDINGAN BAHAS BAHASA MELAYU ALA PARLIMEN SEKOLAH MENENGAH PERINGKAT KEBANGSAAN 2012 - KEPUTUSAN RASMI

Berikut merupakan keputusan rasmi bagi pertandingan ini.

JOHAN : PERAK



PEMBAHAS TERBAIK : ANAND PRAHASEIT (PERAK)



NAIB JOHAN : SELANGOR



KETIGA : PERLIS & WILAYAH PERSEKUTUAN





Posted via Blogger PC edisen

PERTANDINGAN BAHAS BAHASA MELAYU ALA PARLIMEN SEKOLAH MENENGAH PERINGKAT KEBANGSAAN 2012 - MAJLIS AKHIR

Dah sampai hari last. Tetiba dapat idea giler untuk presentation akhir. Terus bincang ngan wan dan shaharul. Terus jumpa teknikal dan bincang lagi.. Kui kui kui...



View ferom mesjid



Sempat ambik lagi sekepin dua sebelum jalankan misi akhir tu.. kekekeke



Tengok ler wan mecut. Nak harap hakim.. Dah hijau muka. Streessss... Kalau dah nak last jer mesti cenggitu. Sib baik kepala hotak aku masih leh pusing memikio lagi tadi. Ish ish ish




Alhamdulillah.. semua lancar. Setel. Syukur...




Tiba masa untuk kami berjimba jimba.. habis semua jadi bahan...





Masa ni ler nak posing posing



Main angry bird??? Tengah menerai fungsi fungsi iPhoto yang si Hakim tak abis explore lagi.. Kimmm!!! Singgit jer kasi kat aku nih...



The team

Posted via Blogger PC edisen

PERTANDINGAN BAHAS BAHASA MELAYU ALA PARLIMEN SEKOLAH MENENGAH PERINGKAT KEBANGSAAN 2012 - VENUE PREPARATION

Ok.. Jom bertolak ke venue akhir. Nak check preparation sana. JK aku lebih kepada dokumentasi, n for majlis last we will present the whole picas n video sepanjang program. Jadi, aku mesti tengok camner dewan akhir tu, apa yang ada, n apa yang nak kena setelkan sebelum program bermula.



Jom gerak..



Sampai around 10.30 am tak silap aku. Ni ler bangunan untuk venue akhir. Bangunan Sultan Ismail, di mana letaknya Dewan Undangan Negeri. Jom kiter...



Ada treler potimus prime... kekeke.. treler BTP. Satu treler lengkap tu ngan 37 petugas... Just for venue akhir sahaja.. Wauuu.. Banding kami yang just 5 orang jer tolak aku la kan..



Ni dewan untuk majlis akhir. Pening aku sepagi ni. Call punya call, at last dapat jugak cakap ngan person in charge. Yang peliknya dia tak aware pasal penggunaan lcd untuk majlis akhir. OK fine. Ada miscommunication, somewhere. So, dia akan setelkan 2 lcd untuk majlis tu. Alhamdulillah.



Ni la dewan untuk majlis akhir tersebut. Ada 3 lcd dan 3 skrin. Aku mintak dua sahaja digunakan. Yang tengah tu, biar ajer jata negeri tu terpampang. Rugi la kalau design yang cantik tu disorok kan.



OK. Setel kat sini. Alhamdulillah. Semua dapat diuruskan dengan baik. Esok. InsyaAllah semua akan berjalan lancar. Terima kasih pada semua yang membantu.



Dah setel kat tempat aku, pergi nengokkan kan venue untuk final debate. Perghhh... Team BTP sedang buat pemasangan dan test run untuk final esok..



Sempat lagi nyibuk nyelit tu.. Kekeke..



Masa nak turun semula ke parking keter... Boh seround..



Keter si Hakim yang kitaorang naik beramai ramai... TQ Hakim...

Posted via Blogger PC edisen

Khamis, 24 Februari 2011

Jom Ronda-Ronda : Kota Iskandar, Nusajaya

Klik untuk gambar yang lebih besar
Ni anak lelaki Johor sorang nih.. membelakangkan jata negeri
Balik dari kenduri tu sesaja jengjalan ke kota iskandar, nusajaya. Nenek johor pun tak pernah sampai lagi, kalau setakat ziqri, dah besa sangat dah. Kali ni kita ke dinding kat sebelah tepi ni pulak ya. Kalau dari jauh nampak tiang bendera dengan jata kat bawah dia.

Kat sini letaknya semua informasi pasal negeri johor. Woww.. kita bila kita habih ronda selirai nih, semua data asas johor dah ada lam kepala kita. Memang best.. Mai la sini ramai ramai>>>>



©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
ziqri sama mama

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
the rest of the gang

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
sukanya saya

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
ambik kamera abah

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
baru nampak rupa abah..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
ni mesti nak mula buat benda tak senonoh ni

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
haaaa kan.. dok pakat lompat arnab la pulak

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
tak ingat sangat pasal plate ni

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
posing jangan tak posing

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
nengok saya jalan

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
hebat tak saya

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
dah.. jom balik

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
posing lagi sebelum balik..


Enjoice...Sharing is power!!!

Sabtu, 18 Disember 2010

Jom merayap ke Kota Iskandar

Klik untuk gambar yang lebih besar
Cayalah.. mama tak pernah lagi sampai sini.. sian..
Habih ja kenduri terus gerak ke jusco. Kes adik inaz yang dah kemaruk nak makan derian tu lah. dan sekali lagi kami kecewa. sekelumit habuk pun tarak kat jusco. Ntah camner kat r&r pagoh leh ada derian sesat ntah.

Masa balik aku bawak ja semua gi kota iskandar kat nusajaya. nak ngubat hati yang luka la tu. hilang terus sedih dia. melompat sana, melompat sini. sukanya dia. tapi balik nanti for sure dia akan mintak balik buah derian tuh>>>>



©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Harap harap ada la derian kat sini, pasal biasanya tempat lain tak musim kat sini bermusim jugak

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Penuh dengan harapan menolak troli masuk ke dalam...

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Pulang pun dengan troli yang tarakpapayeiii.. siap bayar kat kaunter ekspress lagi..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Kita lepak kat sini aje la

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Ziqri pun tumpang gumbira tau

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Mama dan en.ziqri yang nama jer duduk gelang patah, ni ler kali pertama sampai sini

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Posing reramai depan bangunan DUN

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
angkat ziqri ni sambil berposing

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
adik suka la kat sini

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
adik nak lari lari pastu terbang leh tak

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
jom ke bangunan ni untuk closeup pulak

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Posing dekat meriam.. tembakk!!!

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Apasal ngan muka mama tuh

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Aku pun sibuk gak nak posing ka

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Layan ajer la

Enjoice...Sharing is power!!!