mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label 3d. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label 3d. Papar semua catatan

Selasa, 20 Oktober 2015

Polish up skill on Blender

Polish up skill on Blender

Polish up skill on Blender. Hmmm. Ni kira pilihan terakhir aku. Selepas semua aku nyer backup plan tak menjadi. Bos saja ja cakap itu hari pasal logo 3d pusing pusing kat kiosk. Aku buat jer mulanya guna Flash. Kan ada 3D Rotation Tool lam tu. Jadik. Tapi hasil kureng sikit. Walaupun pusing 3D. Tapi. Sekeping gitu. Tak kick.

Masuk Option kedua. 3D Max. Tapi. Memang selalu aku guna dari dulu. Masalahnya. Sejak masuk jabatan. software pun dah tadak. Tu lum cita yang aku selalu format laptop lagi tu. Bertukau tukau OS lak tu. Ekekeke.

Last option. Blender. Dulu belajo sendiri sendiri jap. Pastu lupa. Pastu belajo sekali lagi ngan firdaus. Pastu tinggal. Time nak guna. Study sikit semalam. Ingat nak pakai svg file dari Illustrator je. Tapi cam blank la pulak pas import. Terus buat appointment ngan firdaus semula pagi ni.

Dia terus masuk jer. Berjaya la. Tapi dia nak ajo lebih, Ajo buat dari scratch. Dah alang orang nak polish up. Sambut aje. Layan aje. Tu pun aku banyak main. Buat mender pelik pelik. Lam jam 12 baru aku clear up. Lepak kat ICT Blok B. Baru aku mula. Dapat la buat. Tu pun tak setel lagi la.

Updated : Ingatkan nak siapkan kat umah. Tapi kena ke klinik. La ni baru free. Update jap blog. Baru nak makan. Nak prepare esok. Maknanya. Esok la baru sambung. Belen yang tu ajer ler setakat ni.

Ahad, 23 Januari 2011

Movie Review - Megamind (2010)

Klik untuk gambar yang lebih besar
Aku kasi 4 setengah bintang
Semalam layan citer nih ngan balqis berdua. Tak tahan tu nengok. Memang best. Citer pasal dua alien yang jatuh ke bumi. Satu jatuh ke rumah orang kaya, ni la metroman. Lagi satu jatuh ke penjara, ni ler hero citer nih, megamind.

Dari kecik diaorang bersaing. Dan biasanya megamind selalu tercorot. Sehingga la dia amik keputusan untuk jadi jahat. Maka bermula la kisah pertembungan kuasa baik ngan kuasa jahat. Nak jadi cerita, masa pembukaan muzium khas untuk metroman; terjadilah satu peristiwa yang menukar persepsi megamind. Dia dah dapat semua, tapi hidup dia bosan lepas dia berjaya bunuh metroman. Dia dah takde hala tuju lagi dah. Mana taknya. Dari kecik kerja dia bersaing ngan metroman ja.

Last last dia dapat idea nak buat superhero baru untuk bersaing ngan dia semula. Tapi apa yang berlaku sebaliknya. Dia pulak yang jadi hero pasal Titan, hero yang dicipta tu dah bertukar jadi jahat. Super jahat. Dan dia telah berjaya mengalahkan titan dan mula disanjung. Memang best citer nih. Aku kasik 4 setengah bintang.

Enjoice...Sharing is power!!!

Ahad, 26 September 2010

Movie Review - Shrek Forever After 3D (2010)

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Shrek antara cerita yang bagi aku, berani. Tapi masuk nombor 2 dan 3 dah makin meleret. Tu yang membuatkan aku jadi nak tak nak ja nengok cerita yang keempat dia ni.. Shrek forever after. Tapi jangkaan aku meleset sikit la. Memeula memang agak slow. But, jalan cerita dia jadi makin menarik dan semakin menarik. Really nice movie. Shrek yang ni memang dah berjaya mengembalikan semula kegemilangan shrek. Jalan cerita memang tersusun. Kisahnya pasal Shrek yang dah bosan dengan jalan hidupnya yang sama ja setiap hari baginya. Dia akhirnya telah salah membuat percaturan apabila dia buat perjanjian dengan Rumplestilskin apabila dia telah menjual sesuatu yang bagi dia tak penting sangat. Dan segalanya bermula semula..

Mknace's meter : belang tarung

Enjoice...Sharing is power!!!

Selasa, 16 Februari 2010

Pilih-pilih kek untuk Iqa & Mama

©2010mknaceunlimitedUcu dah hand over dah brosur Secret Recipe pagi tadi. Waaa.. Iqa dah terlopong dah. Apa taknya, dah ada kek yang berbentuk idaman hati dia.

Iqa nak kek ni jugak..
Besar tu kek tu
Iqa nak kek princess ni jugak
Kek ni 5 kilo tau, setakat sekilo pun tak habis makan
Iqa nak kek princess ni..
Nanti abah scanned cam tahun lepas jer la
Kek ni cantik
Kek cantik tapi tak best buat apa
Kek ni kek princess
Nak kek sedap ker nak kek cantik
Alaaa...

Tu la antara intipati penting dari pagi tadi ngan iqa. Tapi aku memang akan scan gambo cam biasa. Design sendiri cam tahun lepas jugak. Gambo princess pun aku dah ada, tinggal nak reka design tulisan dia ajer.. Yang penting kek sedap kan. Walaupun aku sendiri tak makan cheese cake ni..

::Klik untuk cerita penuh::


©2010mknaceunlimited
Design premade tinggal Ben 10 jer.. sian bebudak pompuan.. Bodo-bodo tahun lepas ada powerpuff girl ngan Looney tunes..

©2010mknaceunlimited
Ni ler sebabnya kenapa dah takde lagi dua design tu.. Dah tambah 3D design, tapi kek biasa la.. Cuba teka mana yang buat iqa terlopong..

©2010mknaceunlimited
Mana lagi kalau bukan kek princess ni.. Aku tak kisah sangat pasal harga dia.. Tapi masalahnya banyak sangat.. Dekat 6 kilo tu.. Habis ker iqa makan nanti.. Ni setakat untuk famili jer..

Khamis, 29 Oktober 2009

PPDJB Corporate Video - the logo



A bit of busy lately doing a new version of corporate video for PPD Johor Bahru. Will updated when free..