mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label polis. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label polis. Papar semua catatan

Isnin, 5 Mei 2014

Laporan pelik zaman akhir


Laporan pelik zaman akhir. Terbaca kat facebook tadi. Ada rakan share. Memang agak pelik. Kes makan terlebih pedas pun sampai buat report polis. Hmmmm... Tak terkata aku. Agaknya. Apa yang dimahukan? Tangkap tukang masak? Saman tukang masak? Tak tahu lah. Dunia akhir zaman. Padahal. Boleh ja panggil tukang masak tu cakap terus direct. Sampai nak wat report kenapa? Lain la kalau dah kawtim elok elok ngan tukang masak, tapi tak jalan kan.

Rabu, 15 September 2010

Kadar kompaun baru saman trafik???

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Tarikh : 14 September 2010
Masa : 10.00 malam
Tempat : Depan PC
Mood : Borak borak dengan rasa apa kes nih..

Pagi tadi adik aku hampir nak kena saman. Kesnya, potong dabel line kat kota tinggi. Padan muka dia. Sapa suruh potong jugak kan. Nak jadi citer. Polis tu tanya dia, nak setel sini ka nak setel balai. Dia pun apa lagi, setel situ jugak la. Apa ada lam dompet semua dia kasi. Sekeping not RM10 dengan sekeping not Singapore dollar 5. Hai.. murahnya harga polis sekarang. Bukan gaji baru naik ka. Bukannya aku nak sokong perbuatan adik aku tu. Tapi bagi aku better kena saman dari bagi duit bebodoh jer kat polis tu. Walaupun aku tak tau duit aku akan diaorang buat apa, sekurang-kurangnya aku bayar kepada kerajaan, atas kesalahan aku sendiri kan.. Lagi kita dok bagi, lagi tu la gejala ni akan berterusan, dan sampai bila bila pun kita akan bersikap acuh tak acuh dengan peraturan.

Aku pastu teringat satu emel yang aku dapat awal bulan ni tak silap aku. Tu yang aku tempek kat atas ni. Cerita dia pasal kadar saman trafik baru. Seingat aku, polis baru buat cadangan, tadak release lagi pun. Aku pun terus search ke laman web pdrm. Sahih, kadar ni just hoax, tipu semata-mata. Sib baik aku jenis suka cari sampai ke akar dulu. Kalau tak...

Klik untuk cerita penuh



©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Tengok pada ruangan pengumuman tu.. nampak tak alert pasal emel nih

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Sahih la kadar kompaun yang sibuk dipassing ke sana sini tu cuma sekadar tipu semata mata..
Berhati-hati.. terutama bila dapat bahan dari emel..

Enjoice...Sharing is power!!!

Sabtu, 3 Julai 2010

Savvy mama dah kuar bengkel

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besarSungguh tak sangka, petang ni dah kuar dah savvy mama dari bengkel. Itu hari kena sondol dari belakang. Setel kat balai, bawak ke insuran, masuk bengkel. So, claim pakai insuran brader yang bawak keter paling belakang sekali.. Sebenarnya saja nak jengjalan nengok progress setakat mana. Sekali tokei tu cakap dah leh bawak kuar. Tak reti nak call ker.. Susah la diaorang nih. Apa pun, syukur semua dah bereh.. Tak pening-pening lagi. bumper pun dah tak kemik lagi dah, ekzos pun dah dapat baru..

Klik untuk cerita penuh



©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

Enjoice...Sharing is power!!!