mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label One Stop Centre. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label One Stop Centre. Papar semua catatan

Ahad, 11 Oktober 2015

Dialog Prestasi Berfokus Zon Selatan


Dialog Prestasi Berfokus Zon Selatan. Alhamdulillah. Selesai. Dan Kiosk Informasi JPN Johor juga turut dirasmikan KPPM sebagai salah satu komponen utama untuk Gerbang Maklumat Interaktif, One Stop Centre. Walau ada sedikit masalah teknikal di awal perasmian, kabel bunyi boleh tercabut daa... gara-gara ramai orang yang lalu lalang di kawasan tersebut. Pengajaran untuk aku, pastikan ada tool untuk kenalpasti masalah cenggini. Part ni silap aku adalah montaj tu bermula dengan senyap sunyi, menyebabkan aku lambat detect isu tersebut. InsyaAllah. Lesson learn!

Isnin, 6 Oktober 2014

Template Flash Actionscript2.0 Dashboard for One Stop Centre completed


Template Flash Actionscript2.0 Dashboard for One Stop Centre completed. Alhamdulillah. Setel jugak templet ni petang tadi. So. Esok dah boleh mula tumpu pada design interface pulak lah kan lepas ni. Apa yang menarik. Memang cabaran bagi aku yang last godak flash zaman macromedia. Of coz la AS2.0. Sekali buka Flash CS6 dah pakai AS3.0. Memula cabar diri jugak untuk AS3 tapi... masa tak mengizinkan untuk aku teruskan.

Projek dimulakan pada 25 Sept yang lepas. Dekat dua minggu jugak la scratch, design, applied, sampai dapat yang latest ni. So. Kalau tengok sekarang ni, data just baca dari txt file ajer. So. Mudah untuk update data yang sentiasa berubah ikut kala yang berbeza tu. Last file aku ni tertulis 3av25, means... Versi 3a dah boleh masuk versi 4 dah pun dengan perubahan ke 5. Belasah ajer la.. Bukan mudah nak hasilkan konsep. Satu gagal buat yang lain, sampai dapat cenggini. Nak nengok hasil akhir. Just tengok yang kat bawah ni.