Isnin, 17 April 2017

SK Peta : Site Verification


SK Peta : Site Verification. Dua minggu aku habiskan just untuk Hari Guru dan Konvensyen PAK21. Sekarang tibalah masanya untuk kembali ke tugas hakiki. Tinggal lagi dua minggu aje lagi ni untuk aku wat site verification bagi sekolah-sekolah pedalaman ni. Hari ni dapat la kesempatan untuk ke SK Peta. Pergghhh... Leh tahan jugak jalan dia. Yang mencabar actually jalan ladang. Dekat 30 km mengharung gelombang jalan. Cool. Sampai jalan hutan. Wow. Tar beb. Sebab ianya sejalan dengan Taman Negara. Cuma kena hati hati la. Ni kawasan 'orang kuat'. Sampai sekolah. Terus buat verifikasi. Setel aje. Jalan jalan kejap area kampung dan taman negara. Lepak jap tepi sungai. Satu satunya lokasi yang dapat line telefon dengan clear kat situ. Terbaeekkk!!!! Digi aku H+ kot. Balik. Singgah makan tengahari yang dah lewat petang. Singgah solat kat renggam sebelum pulang. Selesai satu. Ada lagi 3 lagi nak gi tengok ikut jadual. Esok. Punan.

lepak usyar sticker pintu kenderaan jabatan

ni lagi satu sample

balai polis dan klinik kesihatan kahang. berdepan

ni titik mula kiraan ke sekolah dari bandar terdekat.

bincang jap ngan guru besar

minum dulu sebelum teruskan perjalanan. 

Mod 2 : Jalan Ladang

kawasan banjir

ada aje lopak lum kering


dah sampai sekolah. aku tak amik mod 3 sebab mus aje yang dok snap



sultan rasmikan ni



sebelah gunung tu adalah pahang

sesi verifikasi dokumen. lupakan la segala gajet canggih anda kat sini ye. aku memang dah readykan cetakan dari ofis berdasarkan pengalaman lepas


setel dah lewat petang.


singgah balairaya

ni la satu satunya kawasan yang dapat liputan telefon. nampak pencawang depan sana tu












singgah jap sebelum keluar




the chalet

hasil lepas keluar

makan tengahari di lewat petang


singgah solat








---
#terbaeekkk ‎#kipidap #‎mknaceunlimited‬ #‎mknace‬ ‎#blogger‬ #‎photography‬ #‎photoblog‬ ‎#‎SJCAM‬ ‎#SJ4000‬ #J3‬ ‎#Samsung‬ ‎#GalaxyCamera ‎#altek ‬#‎cubic‬ #love‬ ‎#followme‬ #‎beautiful‬ #‎blogoftheday‬ #fun‬ #like‬‎ #life‬ #colorful‬‎ #photooftheday‬ #‎MyExperience #‎mknaceunlimited,‬ #‎mknace‬, ‎#blogger,‬ #‎photography,‬ #‎photoblog,‬ #‎MyExperience‬,

0 komen: