Jumaat, 10 Februari 2017

Raya the series completed


Raya the series completed. At last. Aku jumpa jugak gambo 2007 yang jadi missing link selama ni. Ish ish ish. Ni tahun getir. Perubahan daripada SBP kepada harian biasa. Cabaran yang aku sendiri set. Memang sangat sangat besar perubahan yang aku lalui. Tak sangka macam tu kan. Tak sama dengan tanggapan awal. Tahun yang sama juga aku baru nak setup kehidupan dengan semuanya persekitaran baru. Ye lah. Keluar dari zon selesa. 7 tahun senang lenang aje. Tak ngajo kepada ngajo. Nak cari printer baharu. Dulu siap masuk sampai darkroom lab gitu. La ni. Kena cari new team. Maybe sebab tu macam aku tak organise sikit untuk 2007 menyebabkan gambo ni hilang. Tadi. Kemaskan semua dokumen dalam kabinet. Selak selak. Rupanya ada terselit celah celah puluhan foto yang lain belakang frame. Masalah pulak bila gambo dah banyak sangat. Siap main tukar tukar aje pada frame. Kalau tak. Mahu satu rumah penuh gambo kami aje. Kekeke. Cuma satu gambo je yang memang kebarangkalian besar aku tak akan jumpa. 2002. Masa ni. Aku masih takde kamera. Dan memang berdua aje. Aku beli kamera lepas iqa lahir. Khas untuk ambil gambo kebudaks ni semua. Seronok juga bila review balik gambo cenggini kan. Nampak perubahan yang berlaku sepanjang pembesaran mereka dan keluarga kami. Yang pasti. Tahun lepas dah terpaksa ubah tahun dari tepi kanan ke atas. Dah mula membesar masing masing kan...



---
#terbaeekkk ‎#kipidap #‎mknaceunlimited‬ #‎mknace‬ ‎#blogger‬ #‎photography‬ #‎photoblog‬ ‎#‎SJCAM‬ ‎#SJ4000‬ #‎Asus‬ #‎Zen4‬ ‎#Samsung‬ ‎#GalaxyCamera ‎#altek ‬#‎cubic‬ #love‬ ‎#followme‬ #‎beautiful‬ #‎blogoftheday‬ #fun‬ #like‬‎ #life‬ #colorful‬‎ #photooftheday‬ #‎MyExperience #‎mknaceunlimited,‬ #‎mknace‬, ‎#blogger,‬ #‎photography,‬ #‎photoblog,‬ #‎MyExperience‬,

0 komen: