mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label Photograpy. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label Photograpy. Papar semua catatan

Isnin, 20 April 2009

Ucu's new toys - Nikon D60

Photobucket

Sibuk dari itu hari lagi nak beli nikon
Tapi tak dapat-dapat
Last-last semalam berjaya gak paksa aku kuar beli kamera ngan dia

Malam ni kena gak kuar
beli pampers murah kat giant
aku memang tak percaya pampers tu murah
sekali betul
nasib baik susu 456 murah
aku angkut jer sampai 6

Pastu baru berjalan cari kamera ucu
Pueh satu JB merayau cari D80
Memang nasib la
Sedih... tu
Last-last amik D60 jer la
Nak wat camner kan
Pau punya pau okeyler
Ngan aku pun pau strap jugak
Pastu pikir nyer pikir
Aku ni asik pau kedai jer
Pakainyer tak jugak
Aku pakai strap matin tu dari taun 2005
Tak pernah bukak sampai la
Semalam pau strap tu pun aku simpan jer lam dry cabinet
Masa simpan tu sempat nengok hasil pau aku kat kedai2 kamera
Seketoi pun tak pakai
Asik nak pau jer
Dah terbiasa agaknya
Hehehe

Photobucket

Nengok ucu ngan d60 nyer
Jenuh ler nak belajar balik
asik dok pulun d70s aku jer
pening gak kan
kena rebus buku minum air dia ler ni

Yang paling tak best
Tak leh set master kat kamera ni
Nak wat cls kena la pakai cable
Ala.. takpe la
Nanti masa amik job, pakai jer d70s aku tu
Aku tak kisah pakai D60
Small matter la

Photobucket

Nampak apa yang pelik ngan d60 ni
Ha.. lens dia aku kasi kit lens d70s aku
Dari dok berabuk lam dry cabinet tu
baik pakaikan jer kat d60 ni
Aku pun dah jarang pakai
Sejak pakai 17-50 tu
Yang best
Sekarang ni aku nyer 18-70 sudah kuar
Masuk lak si 18-55.. ala kit len d60 tu ler
Welcome to my cabinet
Muhahahaha

Isnin, 13 April 2009

Dunia kecil

Photobucket

Aku tak sedar pun kewujudan cendawan ni tadi
Sekali aku tengok balik, aikkk ada cendawan kat kaki aku ni
Tu lah kita

Terlalu memandang ke langit
Sampai lupa makhluk di tanah

Majlis Pelancaran Kota Iskandar

Photobucket

Akhirnya
Setelah sekian lama
Seolah menjadi Kota Larangan
Kota Iskandar akan dibuka

Jangan lupa 16 April ini
Kerana anda akan mula
Menyaksikan
Saat-saat kelahiran
Sebuah kota yang akan menjadi
Peneraju negeri Johor Darul Takzim

Sempat lagi aku berhenti
Di kawasan lampu isyarat ni untuk
Mengambil foto poster yang paling berbeza

Photobucket

Kepada yang masih tidak berpeluang
Menyaksikan keindahan Kota Iskandar
Saksikan sekeping foto
Daripada kunjungan terakhir aku dahulu
Bersama orang-orang yang bertuah
Dapat membuat kunjungan awal ke sini dulu

Photobucket

Jangan lupa 16 April

Ahad, 29 Mac 2009

Earth Hour 2009

Earth Hour 2009
At Jalan Wawasan 2, Gelang Patah, Johor, Malaysia

Photobucket

Best gak malam ni
Kat Awana cafe nampak best gak dia wat
dia pasang lilin sepanjang-panjang meja dia
lampu semua tutup
cam raya lak
sampai rumah
kemas barang
pastu terus tutup lampu

Photobucket

yang tak best
banyak sangat keter motor lalu lalang
dok jer ler dediam kat rumah
hampes tul
sesambil tu nengok bintang kat langit
yang dah lama aku lupakan..

Photobucket
Photobucket

Isnin, 23 Mac 2009

Baju Upin dan Ipin Iqa dan adik

Photobucket

Iqa ngan adik pun ada cerita jugak la
Tengokla baju kitaorang
atuk baru belikan tadi

Photobucket

Suka betul bebudak berdua ni
bila dapat baju upin dan ipin
yang dah lama diaorang nak

Photobucket Photobucket

mana tak lamanya
asik pergi kedai
baju saiz iqa ada, adik takde
baju saiz adik ada, iqa takde
beli satu, gaduh lak

Photobucket Photobucket

malam ni berlari keriangan
kedua-dua bebudak ni
mesti sampai mimpi-mimpi punya

Photobucket

Sabtu, 21 Mac 2009

A little gotong-royong for our new home

Photobucket

Duduknya belum lagi, rumah pun masih kosong
Sementara menunggu dapur yang akan tiba
Apa salahnya bersih-bersih sikit rumah ni kan

Lam kul 5 lee sampai
settle sumer ngan dia
dia kata electrician akan sampai nanti

Lam kul 6 dapur pun sampai
buat full inspection kat dapur
settle
tunggu punya tunggu electrician tak datang lagi
rupanya guard tahan tak kasi masuk
pasal dah jam 7 malam
so takpelah
nak buat camner
lepas maghrib balik semula ke gelang patah


Selasa, 17 Mac 2009

Mesyuarat KSPPD Bil.1/2009 - Makan Malam bersama Exco Pembangunan Usahawan dan Koperasi, Pelajaran dan Pengajian Tinggi Johor


Foto sekitar pendaftaran masuk ke hotel Selesa, Pasir Gudang dan Makan Malam bersama Exco Pembangunan Usahawan dan Koperasi, Pelajaran dan Pengajian Tinggi Johor



Mesyuarat KSPPD Bil.1/2009 - Lawatan kerja ke Nusajaya


Foto-foto sekitar lawatan ke Nusajaya.
Antara tempat yang dilawati termasuklah Ledang Height, Bangunan Dewan Undangan Negeri dan Puteri Harbour.



Isnin, 16 Mac 2009

Posting sesajer nak test slide.com



nanti masukkan gambar full



Jom jengjalan pegi kenduri

Photobucket

Hari ni ada dua kenduri
satu kat kampung
satu kat mutiara rini

Photobucket
Photobucket PhotobucketPhotobucket Photobucket
Photobucket
Photobucket

Mama ajak gi yang kat kampung dulu
iqa makan banyak tau
adik jeling-jeling jer

Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket Photobucket
Photobucket
Photobucket

pastu kitaorang mula gi mutiara rini lak
rumah kawan mama
selamat pengantin baru
kat sini adik lak makan banyak
iqa pulak jeling-jeling

Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket

pastu kitaorang gi jengjalan tengok rumah baru
leh tahan
dia dah pasang pintu kabinet
abah masukkan lampu kat lampu jambu kat dapur

Photobucket Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket Photobucket
Photobucket Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket

dah tu mama ajak gi pulai perdana 2
tengok rumah contoh dia
abah curi2 snap gambo meja
nanti nak wat untuk iqa
yipaa

Photobucket
Photobucket