Catatan

Tunjukkan catatan dari Februari, 2010

Jusco Bukit Indah tour

Imej
Petang ni kuar lagi ke Jusco Bukit Indah. Mulanya nak kuar pagi, tapi adik masih tak siap kerja rumah dia. So, selagi dia tak siap tak leh kuar. Kalau sampai petang tak siap, kira tak leh ikut langsung. Hahaha.. Last-last siap jugak kerja rumah dia. So, lepas siap jer, baru bersiap untuk kuar ke Jusco. Sesampai ja kat sini, mama terus carik barang untuk baby mkn jr. Banyak jugak kotak yang mama beli. Kami pulak menonong pi main kat smartworld. Suka hati tul iqa ngan inaz. Sampai aku panggil pun masih tak puas hati lagi tu. Pastu masa kuar, mama bisik.. jom pi pizza hut. Mama teringin la pulak nak makan sup dia. So, kami pi la kat pizza; tapi pecah dua dulu. Mama pi pizza, aku pi hantaq barang kat keter dulu.. Sesampai jer aku kat meja, terus order. Waaa.. jumpa jugak aku ngan butang baru pizza nih. Tekan sekali.. tarak apa.. tekan sekali lagi.. tarak apa jugak.. tekan sekali lagi.. hampeh.. Barang macam hi-tech habih, tapi.. hampeh.. Last-last aku angkat tangan panggil pekerja pizz

Ada lagi kucin ni...

Imej
Malam ni masa kuar nak kemas keter, terserempak lagi dengan kucin sesat sekor nih. Apa la kucin nih. Mentang-mentang sitam beso takde. Kalau tidak mesti kena belasah punya. Lantak kao la. Kalau sitam beso dah balik dari mengendeng betina kat tempat lain, dan masih ada lagi kucin sesat sekor ni; maka dengan rasminya nama ekao wahai si kucin sesat akan bertukar jadik Ang-ang jr. Tu pun kalau ada lagi la kan.. Enjoice...Sharing is power!!!

Persediaan untuk baby mkn jr.

Imej
Malam ni mama dah start mengemas bakul baby mkn jr. Bila lagi nak ngemas, ni dah nak sampai due dah ni. Ye lah tu. Memang dah dekat sangat dah due ni jer. Nak harap bapak dia. Tak tau la bila dia nak siap. Nyonya Mener dia tau la beli.. Hehehehe.. Kutuk diri aku sendiri kira ok lah kan. Kalau ada yang terasa tu, paham-paham sendiri la yerk.. Adik inaz dengan iqa pun menyibuk gak dok melepek kuis-kuis barang-barang baby ni. Banyak barang inaz dulu yang mana leh pakai kuarkan semula untuk dibasuh. Ala.. takkan barut semua nak beli baru kan. Lagipun ni semua mama sendiri yang jahit. Kualiti leh tahan lagi la untuk baby mkn jr. nih.. Banyak tu barang nak kemas.. takpa.. mama terer.. yang best siap inaz nak pakai jugak stokin @ kasut ni. Mana muat dikk.. Enjoice...Sharing is power!!!

Hadiah besday dari Mak Yang & Pak Yang

Imej
Abah!! Abah!! Mak Yang nak cakap kat tepon.. Jap.. Hello. Adik nak gi rumah abang ni pagi ni. Abang jengjalan memana tak? Tak.. Meh la. OK.. Pastu lam kul 1.30 petang Mak Yang sampai rumah. Kisahnya depa dah ada kat Tun Aminah dari semalam lagi. Tidoq kat umah kakak Pak Yang. Lepas pi shopping kat Jusco Bukit Indah pagi tadi baru depa singgah sini. Inaz melalak ja tengok Mak Yang. Tak tau kena apa. Pelik. Tak besa dia dok wat kelaku camni. Dok lelepak, borak-borak. Lam kul 2 lebih depa pun bertolak balik ke rumah mak pak yang kat machap sebelum depa balik bangi malam ahad nanti. Apa-apa pun terima kasih bebanyak untuk kedua-duanya pasai singgah sini dan bagi hadiah besday kat Iqa.. Nanti baby kuar jangan lupa singgah lagi noo.. :: Klik untuk cerita penuh :: Iqa dengan bungkusan hadiah dia. Suka hati betul.. Sesi bukak hadiah paling lama pernah aku lalui.. selai-selai dibukaknya.. Mak Yang siap sponsor beberapa keping syiling untuk iqa masukkan lam tabung baru dia.. Ad

Apa nak buat dengan syiling 1 sen ni?

Imej
Sementara dok menunggu mak yang sama pak yang sampai, mama ajak kami semua pecah tabung iqa ngan adik yang dah penuh tu. Nanti hari senin nanti boleh la abah bawak gi Maybank wak masuk lam akaun iqa sama adik. Habis berterabur duit iqa sama adik.. Waa... aku rasa ada lam RM200 nih. Tak lah.. Mama rasa cecah RM100 pun susah ni. Takpa.. kita pakat kira..Iqa ngan adik pun sibuk nolong. Iqa ngan adik tolong asing duit seduit ni dulu. Yang macam mana abah.. Yang kaler cekelat tu.. Wooohh.. senang jer bah.. Sekali asing dapat dekat segelaih.. Waa.. apa nak buat nih.. Mana laku dah duit seduit ni. Last-last aku buat sesi photoshoot.. Leh aku juai kat fotolia nanti. Untung-untung leh dapat pulangan balik kan.. Tu pun kalau lepaih standard dia la. Untung nasib la kan.. ps : dan pemenang teka duit jatuh kepada.... jeng jeng jeng.. aku la sapa lagi.. tak sesia ajaq money lam math year 3.. hehehehe.. :: Klik untuk cerita penuh :: Memula aku terabuqkan semua duit yang ada atas papan

Piala pusingan Hari Q PPDJB

Imej
Baru settle piala pusingan 3D Hari Q PPD Johor Bahru. Yang ni dengan logo PPDJB. Pasni nak wat yang berlogokan Hari Q la pulak. Tengok mana yang lebih cun. Enjoice...Sharing is power!!!

KamiBlogger Biggest Contest

Imej
Berita baik kepada blogger-blogger kat luar sana. www.fcucommunity.net telah menganjurkan satu pertandingan untuk blogger. Hadiah dia boleh tahan beb. Apa tunggu lagi, tetambah kepada blogger-blogger tegar tu. Ni la masanya untuk hangpa semua kebas hadiah dia yang leh tahan bestnya tu. Pendaftaran bermula sekarang. Pertandingan akan bermula senayan ni, 1 Mac sampai 20 Mac.. Aku?? Aku tak suka sangat contest-contest cenggini. Hangpa kebas jer la hadiah dia tu.. Link terus ke tempat pendaftaran Enjoice...Sharing is power!!!

Hitler dan konco-konconya : Part deux

Imej
Ini kisah Hitler. Kalau anda fikir ini cerita Adolf Hitler, baik anda jangan teruskan, kerana ini cerita pasal Hitler sang kucing. Hitler sang kucing ni ada tiga beradik. Ini kisah juga sambungan dari part unonya dulu. Hitler sang kucing ni ada tiga beradik. Yang nombor duanya bertompok-tompok. Aku nak letak nama popok, tapi mama cakap kasi glamer sikit. Kita letak macam nama tompok yang lebih glamer, jadilah namanya Tomok; kependekan dari tompok yang hilang m nya atau mim nya kata si Ramlee bujang lapok. Dua dah lepas, tinggal yang last. Yang last ni kurang ceria sikit. Kalau si Hitler ngan Tomok asik bergasak, dia enjoy jer menghisap susu mama telengnya. Inilah si Wiwi kata mama. Wiwi pun wiwi lah.. Aku tak kisah sangat pun. Maka bermulalah cerita si Hitler, Tomok dan Wiwi di teratak buruk ini kat gelang patah ni.. :: Klik untuk cerita penuh :: Hitler tengah lepak-lepak nengok aku bakar sampah. Amboihh.. Lepak habis ni.. Aku leh masuk balik lam rumah, amik kamera, snap gambo di

Iqa, Inaz & Hotel mereka

Imej
Kalau bab berangan serah kat iqa. Si inaz akan ngikut ja apa yang kakak dia dah tentukan. Semalam iqa ajak inaz main hotel-hotel. Kalau kita kecik dulu main masak-masak la. Tapi aku dulu main masak-masak betul nyer. Siap terus ja makan nasik dengan ikan aku goreng ngan memember kat bawah pokok. Berbalik ke citer si iqa ni. Pasal dah banyak kali dah kot dok tido hotel, dalam kepala dia dah tersemat apa yang dia alami kat hotel tu. Siap buat hotel tu. Masalahnya, hotel dia buat kat atas sofa. Habis dibentang toto wat cadar katil. Yang paling best siap bawak anak sorang dua tu. Pergi berenang kat pool la. Bawak tuala la. Keluar makan-makan la.. Iqa, iqa.. yang si inaz, buat ja apa yang kakak dia suruh.. :: Klik untuk cerita penuh :: Posing atas katil hotel la kengkonon nih. Suka betul bebudak ni.. Sekarang kita tengok katil hotel dia.. tu diaaa.. mampuih mengamuk mama dia tengok ni.. Kami nak pergi kolam renang la pulak.. Abah ikut amik gambo tau.. Kengkonon posing tepi k

New Kit On The Block

Imej
Masa aku nak ke dapur semalam, ternampak la sekor kucin dok elok jer baring atas bumbung keter mama.. Ni yang marah ni.. Sekali nengok wauuu.. macam cun jerk kucing ni. Warna dan design dia sebijik cam Ang-ang, kucing mama yang dah meninggal, sebelum generasi lembu susu ni mula keluar. Aku pun ambk kamera aku. Ngan lens 50mm aku mula amik gambo. Kali ni memang aku nak memburu gambo kucing ni. ISO taruk jer 1600.. Hahaha.. gegiler nyer projek ni. Projek amik gambo kucing liar pakai 50mm Buka pintu slow-slow.. dia perasan. Aku lepak jap wat bodo.. Jalan sikit. Klik-klik.. Alamak shutter lak bunyik.. Dia pasan lagi. Aku wat bodo balik. So cenggitu la projek aku malam tu. Klik.. wat bodo.. klik balik.. wat bodo balik.. saaaammmpai la aku betul-betul dekat ngan dia.. Hahaha.. berjaya gak aku amik gambo dia.. :: Klik untuk cerita penuh :: Elok jer dia baring atas bumbung keter.. Cittt.. Aku basuh, korang naik, asal aku basuh korang naik. Pasni dengan korang aku basuh.. Dia perasan ma

SKTTA1 fully linked

Imej
Kerja-kerja pemasangan fiber optik, cat6 & access point untuk SK Taman Tn Aminah 1 telah pun siap sepenuhnya pada hari Selasa. Sempat jugak aku gi test beberapa port, sebelum aku gi PKG untuk meneruskan kerja-kerja multimedia ni. Antara port yang aku test semestinya port Pendidikan Khas. Satu sebabnya sebab port ni bakal menjadi punca utama untuk blok C dan blok bengkel dan makmal kat belakang tu. Blok A & B memang semua bilik-bilik khasnya fully wired dan seluruh kawasan dicover dengan wifi. Sekarang tinggal blok belakang yang merangkumi bengkel, makmal, bilik muzik, stor sukan, bilik seni dan bilik SAL yang masih belum disambung talian berwayar.. Walaupun wifi dapat mengatasi maalah ni tapi bagi aku bilik-bilik khas ni lebih sesuai disambung secara wired. Aku akan cuba usahakan dimasa hadapan.. InsyaAllah.. Petang ni sekolah aku dipenuhi dengan bala tentera dari PKG dan PPD, dibantu oleh 4 technician. Sebenarnya projek serampang dua mata jugak ni. Satunya untuk meluluskan p