Selasa, 31 Januari 2017

Gebooz Gedikz : Vaksin @ Klinik Veterinar Johor Bahru


Gebooz Gedikz : Vaksin @ Klinik Veterinar Johor Bahru. Setel aje semua urusan jenjalan pekan nenas sambung lagi. Mulanya aku nak tapau semua. Mulanya plan untuk ke klinik veterinar untuk gebooz dan ke ASB lepas tu untuk buka akaun baharu untuk iqa. Tapi at last mama kata dia akan bawa iqa kat nusantara dan aku ke bandar baru uda untuk gebooz ngan angah. Terus gerak dari rumah around jam 11 dan tiba di klinik around 11.30 pagi.

Alhamdulillah. Kena tau. Klinik ni dia akan berhenti rehat jam 12 tengahari. Sampai lambat kira kena tunggu jam 2 petang lah. So. Ni memang nasib baik untuk aku dan angah. Masuk dan daftar. Ada 3 kucing je di depan Gebooz. Sempat timbang dulu. 2.70kg. Dah makin naik badan dia. Cam biasa. Mengiau marah pasal bau kucing lain kat penimbang tu. Hahaha.

Masuk. Dia cucuk vaksin pada Gebooz. Last untuk straight 3 month bagi Vaksin tiga serangkai ni. Vaksin ni kena cucuk 3 kali dalam tempoh 3 bulan. Tak boleh lewat sangat takut nanti kena buat semula. Dah setel untuk 3 bulan straught bagi gebooz. Next vaksin... 31 Januari 2018. Kekeke. Sebelum balik. Sempat ngambik beza umur kucen ngan manusia. Kiranya gebooz ni dah 6 tahun dah umur dia. Kekeke. Lagi dua bulan dia lagi tua daripada tuan dia. Hahaha.












---
#terbaeekkk ‎#kipidap #‎mknaceunlimited‬ #‎mknace‬ ‎#blogger‬ #‎photography‬ #‎photoblog‬ ‎#‎SJCAM‬ ‎#SJ4000‬ #‎Asus‬ #‎Zen4‬ ‎#Samsung‬ ‎#GalaxyCamera ‎#altek ‬#‎cubic‬ #love‬ ‎#followme‬ #‎beautiful‬ #‎blogoftheday‬ #fun‬ #like‬‎ #life‬ #colorful‬‎ #photooftheday‬ #‎MyExperience #‎mknaceunlimited,‬ #‎mknace‬, ‎#blogger,‬ #‎photography,‬ #‎photoblog,‬ #‎MyExperience‬,

0 komen: