Rabu, 30 Mac 2016

VLE Site open to Public

VLE Site open to Public

VLE Site open to Public. Ramai jugak yang bertanya, ramai yang berminat; nak buat web rasmi sekolah. Tapi tak tau nak pakai platform apa. Macam aku sendiri dulu, memula kami train sekolah guna Joomla! Masalah mula timbul bila dah takde hosting berbayar. Godak lagi. Cari platform lain pulak. Pakai Freeweb. Pakai Blogspot. Tapi sebenarnya sekolah sekarang beruntung. Boleh aje guna site dalam VLE tu. Mulai Jun 2015 lagi VLE dah ada function baru iaitu Share Public On The Web. Jadi... apa tunggu lagi. Gunakan kemudahan yang ada.

Sebab aku takde akaun sebagai guru. Nak wat tutorial pun jadi masalah. Jadi aku share aje kat sini satu artikel camne nak buat site VLE anda open pada public. Yok! Kita layan web cikgu idris jom!

http://www.cikguidris.com/2015/06/frog-vle-bina-website-peribadi.html

---
#terbaeekkk ‎#kipidap #‎mknaceunlimited‬ #‎mknace‬ ‎#blogger‬ #‎photography‬ #‎photoblog‬ ‎#‎SJCAM‬ ‎#SJ4000‬ #‎Asus‬ #‎Zen4‬ ‎#Samsung‬ ‎#GalaxyCamera ‎#altek ‬#‎cubic‬ #love‬ ‎#followme‬ #‎beautiful‬ #‎blogoftheday‬ #fun‬ #like‬‎ #life‬ #colorful‬‎ #photooftheday‬ #‎MyExperience #‎mknaceunlimited,‬ #‎mknace‬, ‎#blogger,‬ #‎photography,‬ #‎photoblog,‬ #‎MyExperience‬,

0 komen: