Archive for 2011/04 - 2011/05

Pertandingan Mewarna Iqa

Klik untuk gambar yang lebih besar
Lepak lepak jap sementara menunggu keputusan diumumkan..
Sabtu lepas ada pertandingan mewarna kat sekolah iqa. Dah satu hari dia dok kat sekolah hari tu. Masa aku datang nengok, nampak cam takleh gi ni. Background ngan subjek tak kontras. Tapi malas la nak kacau. Mama dia la pulak yang membebel. Dah setel mewarna ronda-ronda nengok pameran buku. Lam kul 4.15 petang keputusan pun diumumkan. Memang iqa tak tersenarai. Tak kisah la, pengajaran untuk dia. Tak semestinya kita ja yang menang kan. Ada hari yang bukan milik kita. Apa yang penting dengar cakap orang tua dan buat yang terbaeekkk!!!! Hope iqa dapat pengajaran dia hari tu.. Apa apa pun klik sini untuk lihat semua picas...

Enjoice...Sharing is power!!!
Ahad, 24 April 2011
Posted by mohamad khairul nizam

Minggu 3 April semakin mengganas

Klik untuk gambar yang lebih besar
Starting point dengan pidato SM..
Kalau baca tajuk memang hebat. Tapi apa yang mengganas? AF9? Makin merudum ada la. Sib baik berjaya dikeluarkan bebudak yang memang tak menyerlah pun. Kalau ikutkan, satu akademi boleh kita bako je.. Kebetulan sama la pulak minggu 3 tu.. Sebenarnya aktiviti aku ni yang makin pack. Tiap-tiap hari dah mula merayap.

Mula-mula minggu lagi dah sibuk. Ni la bendernya. Tapi ni bukan yang main eventnya untuk hari senin tu. Apa pun layan ajer la event pidato bebudak sekolah menengah daerah Johor Bahru ni. Tengok semua picas di sini.

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Ni baru main event untuk hari senin tu, majlis perasmian pembukaan kejohanan padang dan balapan mssj di stadium larkin oleh Tunku Temenggong. Memang happenning. Nak tengok lebih picas klik sini.

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Hari selasa pulak ada pertandingan forum remaja sekolah menengah peringkat daerah. Dan banyak preparation kena buat untuk meeting fokus esok harinya. Pergi jap sekolah tasek utara 2. Sempat kasi nama gdm untuk kursus tot kat btpn. Nak tengok picas klik sini.

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Balik ja sebelah petang tu, amik iqa; bawak ke pasar malam. Cam biasa, singgah kedai buku. Leh la pulak jumpa buku ni. Biasa la bila dah tak laku, dia akan turunkan harga. Ni kalau dah satu set RM3.60; aku rembat ja. Biasa la. Dah biasa beli buku buku lama cenggini kat Chowrasta. Teringat balik time mamak tu offer aku satu set komik, lam 10 buku cenggini lam RM30. Masalah aku masa tu kad atm aku rosak, duit yang ada nak pakai untuk tambang teksi ke lapangan terbang ja.. ampess tul..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Sambung pulak ngan mesyuarat fokus pada hari rabunya, kat pkg bandar pontian. Punya la lama tunggu, pintu berkunci kan. Rupanya pintu yang ditunggu tu pintu belakang daa.. mender daa.. tensen tensen. Yang paling hangat perbincangan pasal pendidikan khas la apa lagi.. Pastu ada buat sikit majlis untuk Hisyammudin yang dah jadi pppd pembangunan. Klik sini untuk nengokkan picas hari tu.

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Hari khamis bermula ngan satu taklimat kat sk taman suria. Tapi sekeping picas pun aku tak snap. Memang kebetulan yang memang aku tak sangka. Habis slot aku, terus aku pantau GDM kat sini. Terang apa yang patut ada and tentang tugas dia. Cam aku kata, sekeping gambo pun aku tak ambik. Sebelah petangnya bermula la upacara penutup MSSJ. Boleh la. Yang tak best JB dapat nombor dua lagi.. Cisss... Klik sini untuk picas..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Hari jemaat dah jadi a bit cacamarba for me. Ada bengkel pemurnian video kat pkg gelang patah dan lawatan kerja. Sib baik tempat sama. So, gi jengah jap kat pkg tengok progress diaorang.. sebelah petangnya dok lagi bersama pengarah untuk nengok video yang dihasilkan. Not bad la. Cuma kena brush up sikit lagi..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Lam pada tu terkejar kejar jugak aku untuk ke lawatan kerja dari timbalan pengarah bahagian teknik vokasional. Dua sekolah telah tercalon untuk naik taraf jadi SMV. So, printout maklumat sekolah and submit jugak ke BTV. Join the lawatan. And maybe kita ada harapan yang cerah. Klik sini untuk picas.

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Baru dapat rilek sikit. Tu pun ada appointment untuk servis livina ni pagi sabtunya. Orang punya la sesak kat servis center. Pergghhh.. Leh terlelap nunggu tu. Dan memang aku pun dah terlalu penat gamaknya.

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Pagi tu jugak sementara nunggu waktu appointment tu, sempat aku tinjau kawasan kat hutan bandar mbjbt lagi tu. Nampaknya ada playground baru untuk kebudak aku nih.. tak sabar nak tunggu siap..

Kesimpulannya.. dah start masuk blog secara mingguan la pulak.. Makin melampau sibuknya.. Tapi yang best.. Part masuk FB boleh pulak setiap hari.. Kekeke..


Enjoice...Sharing is power!!!

Ujian Tali Pinggang Iqa

Klik untuk gambar yang lebih besar
Kecik ja iqa.. nombor dua dari hujung..
Sebelah malamnya ada ujian tali pinggang iqa. Mama la pulak melambat lambat. Sesampai ja dah nak mula dah ujian. Sian iqa, tak dan nak praktis bersama kengkawan dia. Tapi kira orait jugak la. Tengok la bideo kat bawah ni ha..





Enjoice...Sharing is power!!!
Ahad, 17 April 2011
Posted by mohamad khairul nizam

Sabtu yang parah?!?

Klik untuk gambar yang lebih besar
Nampak mata sebelah kiri Ziqi tu..
Pagi ni memang lewat sikit bangun, nak bangun pun terasa la jugak pasal semalamnya lebih kurang pukul 12 tengah malam baru aku sampai rumah. Tu lum kira transfer video debate dari videocam dan setel down the video; kes mama nak pakai pulak untuk dokumentasi hari anugerah cemerlang sekolah dia pagi sabtu tu. Sekali pagi tu si ziqri la pulak merayau dan jatuh katil.. Well.. budak jantan.. Yang bestnya.. dah luka lagi sebelah mata dia.. sib baik sipi lagi.. Huhuhu.. sapu minyak gamat..

Pastu kuar gi post office, and then gi sarap kat gerai. Siap jumpa si is la pulak makan situ sama-sama. Balik terus aku tak sedo diri.. tido, bangun, tido lagi, bangun lagi.. ulang jer la sampai ke petang. Ni teringat la balik aku nyer tabii masa kat mrsm dulu. Pantang sabtu, pantang ahad.. memang kasi pukul tido abis abisan. hehehehe..

Sebelah malamnya bawak iqa gi ujian tali pinggang.. Jap jer.. dah nama pun talipinggang putih.. Kena pulak seken wave. Kira ok ler.. Dah setel balik.. Esok nak ke Perpustakaan la pulak..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

Nak tahu apa yang best.. balik rumah, aku asik amik gambo ziqri, dia punya la suka sampai tertomoih ke lantai.. tambah luka kat dagu la pulak.. ziqri ziqri.. nak tengok semua gambo klik sini.

Enjoice...Sharing is power!!!

Youtube : Slide for persaraan Tn. Hj. Markom

Klik untuk gambar yang lebih besar
Tuan Hj. Markom bin Giran..
Memandangkan pengarah akan bersara pada 20 April ni, dan JB akan mula sibuk dengan penutup MSSJ pada tarikh tersebut; maka majlis untuk meraikan tn. hj markom diadakan awal sikit. Disekalikan dengan majlis anugerah kecemerlangan. Kira 2 in 1 la ni kan. Nak tengok video dia browse ke bawah..





Enjoice...Sharing is power!!!
Posted by mohamad khairul nizam

Majlis Anugerah Kecemerlangan STPM, SPM dan PMR 2010 JB

Klik untuk gambar yang lebih besar
Majlis berlangsung di Dewan SMK Mohd Khalid..
Semalamnya dah sibuk ngan buat video untuk persaraan Hj. Markom. Sebabnya, video ambik masa yang lebih lama untuk dirender kan. Setel ja video baru leh nengokkan presentation untuk majlis anugerah.

Sebelah paginya, turun ke site ngan ajis untuk first rehearsal. Tayang sekali. Nampak semua yang slack. Balik ke PPD untuk betulkan semua yang patut. Petangnya, sekali lagi buat testing. Tukar lagu versi baru. Hmmm.. Harap malam ni semua ok.

Sekali malamnya, leh pulak jack audio bengong time majlis dah mula. Dah agak dah.. Selalunya jack audio ni memang antara benda yang akan menimbulkan problem. Masa video hj. markom tu, aku pegang ja jack tu sepanjang video tu bergerak.. Tak kira la.. Apa pun memang ngam la malam tu. Nak tengok gambar yang aku dan mat nor sempat ambik klik sini (sikit sikit ja pasal kami ni bertugas multimedia ini malam..)



©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Kena jugak ini malam.. ish ish ish.. jack audio jack audio..

Enjoice...Sharing is power!!!

Pertandingan Bahas Bahasa Melayu dan Bahasa Inggeris Sekolah Menengah Johor Bahru 2011

Klik untuk gambar yang lebih besar
Sesi fotografi semua peserta..
Hari Khamisnya ada pertandingan bahas la pulak. Ditaja oleh hotel M-Suite. Kisahnya owner dia dulu pun debater jugak dan dia suka tengok debate. Apa apa pun TQVM. Lepas ni finalist akan wakil daerah pulak untuk ke negeri. SIGS untuk bahasa melayu dan STF untuk bahasa inggeris. Sebelum keputusan diumumkan, ketua juri siap bagi ulasan dan apa yang patut dibetulkan. Bagus ulasan dia, yelah kan.. ni kan dah jadi wakil kita semua. Apapun awal-awal lagi dah jangka sapa yang menang. Cuma, cam bapak aku cakap la, kalau semua nak bet orang tu ja; mana seronoknya nak teka sapa menang kan. Hehehe.. Nak tengok semua gambar leh nengok kat sini.

Enjoice...Sharing is power!!!

Taklimat Program Peningkatan Kualiti Kepimpinan Sekolah 2011

Klik untuk gambar yang lebih besar
Taklimat dijalankan di SETA..
Minggu ni pun banyak gak aku kuar. Sama cam minggu lepasnya.. Pack ngan aktiviti. Semalamnya, hari Selasa; semua pakat ke Waddin untuk pemantauan berkelompok. Hari Rabunya ke EC pulak. Sebelah petangnya singgah ke SETA, sib baik sebelah atas EC tu ajer.. untuk ke majlis taklimat ni. Nak tengok gambar yang aku sempat ambik sila klik sini.

Lam masa yang sama nak kena setel presentation untuk majlis anugerah kecemerlangan jemaat malamnya tu. Perghhh.. kenapa la aku dah set satu benchmark yang tinggi sebelum nih.. tu yang aku ingat masa aku nak tinggal kusess dulu, cikgu asan ada cakap kat aku pasal benchmark yang aku tinggal memang tinggi tinggi, sian orang yang nak ganti aku; dan kini.. aku yang kena balik.. kekeke.. padan ngan muka aku.. Cuma kali ni situasi berbeza.. ngan masa yang sangat pack.. aduhaiii.. petangnya aku ke jabatan untuk pau gambo.. sedut jangan tak sedut..

Enjoice...Sharing is power!!!

Majlis Penyerahan Tugas Tn. Hj. Aminudin bin Adam

Klik untuk gambar yang lebih besar
Penyerahan tugas Tn. Hj. Aminudin..
Alhamdulillah. Dapat bernafas jap. Walaupun cuma dua hari kan. Memang pack dengan aktiviti, satu demi satu. Ni majlis minggu lepas pun baru dapat masukkan lam blog. Tapi lam FB memang dah sedia masuk dah pun.

Pagi tersebut, katanya nak buat majlis biasa. Serah tugas antara PPD ngan Timbalan PPD sahaja. Sekali ramai yang datang. So, alang-alang dah ada, teruskan majlis yang proper sikit. Alhamdulillah. Selesai semua. Mantan PPD dinaikkan ke KPM. Memang terasa sangat kehilangan beliau.

Dah selesai majlis tu semua yang hadir turut bergambar kenangan bersama beliau di perkarangan PPDJB. Klik sini untuk lihat keseluruhan majlis.

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

Enjoice...Sharing is power!!!
Sabtu, 16 April 2011
Posted by mohamad khairul nizam

Hutan Kita@school Johor Bahru

Klik untuk gambar yang lebih besar
Program dirasmikan oleh Tun Jeanne Abdullah..
Pagi Sabtu semalam, kuar ngan mat nor gi SIGS. ada perasmian program hutan kita@schools jb. Yang datang Tun Jeanne sendiri. Cool. Sampai ja orang dah penuh dewan, tapi perasmi lum sampai lagi. Kira ok la. Borak borak jap dah dengar bunyi siren polis. Dah sampai dah tu.

Pastu pengisian program dimulakan dengan ucapan ketua pelajar sebelum tun jeanne sampaikan amanat beliau. Seterusnya siap ada forum berkaitan kesedaran pentingnya alam ini. Semua sekolah dan jabatan terpilih diberikan pokok untuk ditanam di kawasan premis masing masing nanti. Lepas tu semua pakat kuar untuk upacara menanam pokok kat tepi padang sigs. Bukan setakat vip tanam, semua pelajar pun ada bahagian masing masing.

Browse lagi untuk tengok 17 picas seterusnya ATAU
Klik sini untuk melihat seluruh picas



©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
the MPPs

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
barisan guru SIGS

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
ketibaan VIP

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
dah mula dah program

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
MC pagi tu

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
bacaan doa

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
ucapan ketua pelajar

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
ucapan perasmi

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
forum

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
semua dah pakat pakai riben kat kepala

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
penyampaian sijil dan sepohon kayu daunnya rimbun ♪♫

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
cenderahati kepada tun jeanne

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
signing plag

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
upacara menanam pokok

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
dah siap dah pun

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
pelajar pun ada part memasing

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
lawatan sekitar kawasan


Enjoice...Sharing is power!!!

Dominasi MU di malam Hari Keluarga PPDJB

Klik untuk gambar yang lebih besar
Habis semua tempat dipenuhi jejaka jejaka tampan bert-shirt MU..
Semalam, sebelah malamnya; satu jamuan + hari keluarga untuk PPDJB telah dijalankan bertempat di, PPDJB sendiri. Makanan melimpah ruah, semelimpah team MU yang turut sesat di majlis malam tu. Aku pun dengan sendiri terjebak juga dalam team ni. Nak wat cemano, belasah ajer la.

Makanan memang la banyak sangat, dari derian, kacang pol, mee rebus, ayam, sate, jagung yang semua dibakar enak. Kembung perut aku sampai ke tengahari tadi. Erkkk.. Alhamdulillah.. Hehehehe.. Malam tu juga turut diraikan staf yang sudah bersara dan mantan PPDJB yang sekarang dikenali sebagai Timbalan Pengarah Hal Ehwal Murid, Bahagian Sekolah Harian KPM. Jeles nengok hadiah diaorang yang tahap gaban tu.. Majlis habis lebih kurang jam 10 malam. apa pun.. baju mu jugak yang mendominasi majlis tu.. yang penting AON tuh.. hahaha..

Browse ke bawah untuk 12 picas lagi ATAU
Klik sini untuk keseluruhan picas malam tu



©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
wauuu.. memang abis meratah jer la malam nih

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
tuan timb pengarah dah tiba

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
bersama ketua ketua unit

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
sebahagian yang hadir

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
pembuka acara

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
yes encik vijay, satu lagu aaa

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
team MU ni ada di mana mana hatta diceruk dapur sekali pun

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
siap kiss kiss yang tak tahan ni

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
ucapan timb pengarah

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
penyampaian cenderahati kepada yang dah bersara

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
yang baru bersara lagi besar tu hadiah nya

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
juga pada timb pengarah kita


Enjoice...Sharing is power!!!
Sabtu, 9 April 2011
Posted by mohamad khairul nizam

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Followers

Blog Archive


Get your own Digital Clock



Mkn Ace

Reka Lencana Anda

Google+ Followers

Top 10 hapdeted blok

10 Newly Ping Worldwide from
Fotolia




Get listed at www.millionbloglist.com
Follow me on Twitter

the place where everything around us being photographed




free counters
Komuniti CERITA.com
Ping your blog, website, or RSS feed for Free
Since ©2007 | Renewed ©2012 | mknaceulimited.blogspot.com™. Dikuasakan oleh Blogger.

- Copyright © mknace unlimited™|The Colours of Life -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -