Khamis, 17 Februari 2011

e-SPLG

Klik untuk gambar yang lebih besar
Boleh tahan gak sistem nih
Semalam, seharian di Jabatan untuk test beta sistem pengurusan latihan guru (e-splg) ni. Memang boleh tahan. Simple and easy to use. Sistem ni dibangunkan oleh BPG sepenuhnya. Kepakaran dalam tu. Di peringkat sekolah penyelaras ldp just daftarkan kursus dan check nama guru yang terlibat sebelum disubmit ke ppd / jpn. Memang mudah dan yang paling penting integrated dengan EMiS. Itu yang kita mahu. So, bila kursus dah diapproved, terus automatik latihan akan masuk ke data guru berkaitan dalam EMiS.

Banyak juga permintaan tambahan yang kitaorang buat untuk mencantikkan lagi sistem ni bila digunakan. Biasalah.. tu la tujuan beta dibuat. So, aku mintak diadakan statistik, untuk jpn, ppd dan untuk sekolah sekali. Senang sikit nanti nak tengok.. Apapun.. sebelah malam dah kat muar untuk verifikasi data emis. Bulan Mac kitaorang akan buat training untuk JB dan dalam 14++ Mac terus buat test run sistem betul. Harap harap sistem ni akan betul betul dapat membantu sekolah khususnya.

ps : nanti aku akan haplodkan modul ringkas setakat beta, sekarang ni tengah panas dengan data emis.. teruk kena smash abis abisan nih.. abis semua guru data terlibat pun kena infoblast suruh betulkan data

Enjoice...Sharing is power!!!

2 komen: